Wyświetl pojedynczy post
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2009, 21:55
kot napisał(a):Wyświetl post
Komisja Budżetowa Rady Miasta zaopiniowała tej Radzie na sesję w dniu 4 11 09 negatywnie, w tej oto opini Radnej Jantos :
http://www.bip.krakow.pl/_inc/rada/p...c.php?id=48385
Komisja budżetowa negatywnie zaopiniowała przesunięcie zaoszczędzonych środków na budowę stadionu. Moje pytanie zatem brzmi w jaki sposób środki te mają być wykorzystane - jeśli nie na dokończenie zaawansowanej inwestycji? Kolejne moje pytanie brzmi jakie zostały wyciągnięte konsekwencje (finansowe, personalne) w związku z budową Opery, albo przebudową Ronda Mogilskiego, o podziemia Rynku miłościwie nie pytam.
Czy przewodnicząca komisji zdaje sobie sprawę, że niedokończenie inwestycji naraża miasto nie tyle na śmieszność ale na wymierne straty materialne. Wszak Wisła ma płacić 1% wartości stadionu rocznie (nie licząc zysków z imprez poza piłkarskich) więc siłą rzeczy jest to inwestycja a nie niedochodowa budowa.
Zadałem sobie trud prześledzenia aktywności radnej Jantos. Jej domeną jest edukacja oraz sporadycznie kultura. Interesujące umiejętności jak dla przewodniczącej komisji budżetowej miasta będącego jednak innym podmiotem niż prywatna szkoła językowa.
Wracając do wątku merytorycznego...
Zastanawiałem się czy dobrym rozwiązaniem jest mówienie w tym samym czasie i o hali i o stadionie. I w normalnych warunkach powiedziałbym - nie. Ale na dzień dzisiejszy, nie ma innego wyboru, jak walczyć o całą pulę. Następna okazja może się nie trafić.
Budowa hali w Czyżynach to mrzonka a hala Wisły może być realna ze względu na zabezpieczone fundusze i atmosferę panującą. Powstała dyskusja i w jej wyniku może się wydarzyć coś dobrego.
Ostatnio edytowane przez spartan : 27.10.2009 o godz. 22:00.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując