wislak68 napisał(a):

Jak widzę kolega znakomicie zna naszych piłkarzy grajacych w ME. Tak tylko dla upewnienia chciałbym się dowiedzieć ile to ostatnimi czasy meczów ME miał okazję kolega oglądnąć i które to spośród tych meczów wyrobiły w koledze przekonanie o wielkich umiejętnościach naszych małolatów.
Pytam bo sam raczej sporadycznie mam okazję oglądać owe meczyki a jeśli już to wzbudzają one we mnie przede wszystkim wesołość (bawi mnie podwórkowy poziom rozgrywanych tam meczów). A nuż kolega mnie oświeci.
|
Parę spraw:
1 - W Lechu Poznań w ostatnim meczu z nami, grał niejaki Możdżeń. Zawodnik który właśnie na co dzień, gra w tej podwórkowej i beznadziejnej ME. Różnicy między nim, a naszymi gwiazdami wielkiej nie było.
2 - W 62 minucie prowadzimy 2-0 z III ligową drużyną, bardzo mocnym składem. Czy naprawdę wpuszczenie w tym momencie duetu Garguła (bo on musiał wejść - ok rozumiem)-Janik, spowodowało by jakiś argmageddon? Czy Janik nie wie na którą bramkę gra? Strzelił by dwa samobóje w 20 minut?
3 - Co daje wpuszczenie zawodnika w 92 minucie (i tak wspomniany Janik, raz ładnie zagrał piłkę)? Poza oczywiście wypłaceniem mu meczówki, i ośmieszeniem go na całą Polskę (znam to uczucie jak w juniorach wpuszczano mnie na osiem sekund, w trakcie których rozpaczliwie chciałem chociaż kogoś sfaulować

). Dlaczego Skorża dokonał zmiany akurat wtedy? Tym bardziej, że wszyscy wiedzą iż Cantoro gra w klubie tylko do grudnia...
4 - Odwołam się do punktu 2. Skoro Skorża uważa iż czołowi zawodnicy Młodej Ekstraklasy są tak beznadziejni, że wpuszczenie ich na 15 minut spowoduje przegraną z III ligową drużyną - to po cholerę jest nam ta drużyna (młoda Wisła)? A jeśli jest to wymóg licencyjny, to po cholere targa tych młodych zawodników na drugi koniec Polski? Wziąć Jirsaka, Gargułe i trzeciego bramkarza, po co w koszty popadać?
Wiesiek napisał(a):

|
A jakby wpadła jakaś brama dla Bytova, to mogłaby się powtórzyć nam Levadia...Skorża stał się wyrachowany i drugi raz takiego błedu jak z Levadią nie zrobi. Ktoś kto pisze o żółtodziobach, których za wszelką cenę należy puścić na boisko nie ma pojęcia o dyscyplinie sportowej zwanej piłką nożną.
|
He? Że niby z Levadią wpuścił młodzież i dlatego odpadliśmy?! O czym ty piszesz człowieku...