kot napisał(a):

Syn Kangura z 1984
Ironia to fajna sprawa, ale Ty przeszedłeś mistrzów ironii. Ja tak jak Wolfy napisałem o znikomych umiejętnościach polskich piłkarzy i wskazanym raczej napływie wyszkolonych piłkarzy zagranicznych, czyli o nieuniknionych kolejnych ciemnoskórych piłkarzach także. Nie napisałem ani nawet nie pomyślałem o Skorży jako o rasiście, tylko o tym, że zapowiada nam, jak to Wolfy napisał, sprowadzać kolejnych Łobodzińskich typu Glik, którego jakoś dziwnie jest sobie po tym co zrobił, wyobrazić na stoperze razem z Marcelo.
|
Zaręczam Tobie że jakby Glik przyszedł do nas to szybko z Marcelo wyjaśniliby sobie wszelkie problemy. Przecież Glik nie jest żadnym rasistą, co najwyżej puścił wiązankę - ale zamiast standardowo "Ty ch...." palnął "Ty cza....". Wielu ludzi w walce na boisku nie kontroluje co mówi, niektórzy mówią "Ty s****ysynu." a za przeproszeniem znają matkę tego piłkarza? Nie demonizujcie.
Inna sprawa jak zachowałyby się "obiektywne" media i sędzia gdyby to nasz piłkarz tak powiedział np. do Choto?
PS
I za obrażanie Marcelo powinna być żółta kartka