Wyświetl pojedynczy post
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2009, 22:19
palikot napisał(a):Wyświetl post
wie ktos może jak rodzaj mikrofonu jest najlepszy do wokalu? Jakby ktoś mógł polecić jakiś dobry mikrofon to bedę wdzięczny...
Zależy ile możesz wydać i jak śpiewasz. Ważniejsze jest dobre nagłośnienie(ale to odrębny temat i zabawa ustawieniami dźwięku High/Med/Low). Różnicę robi też to, czy potrzebujesz mikrofonu na koncerty, czy do nagrywania.

Anyway, uważam, że więcej informacji udzielą Ci bezpośrednio w sklepie muzycznym. Warto czasami zaufać sprzedawcą. Tam dopasują Ci mikrofon pod twoje upodobania i możliwości finansowe. Ja zawsze korzystałem ze sprzętu firmy Shure. Śpiewam dużo nisko z bardzo mocną chrypą, ale też często wyję a'la AC/DC. Przy odpowiednim zbalansowaniu ustawień na wzmacniaczu i mikserze jestem więcej niż zadowolony z efektów.

Mam nadzieję, że Ci pomogłem.

Rock on!

EDIT:
A konkretny model z jakiego teraz aktualnie korzystam, to Shure SM 58. Jak mówiłem jestem zadowolony.
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 23.09.2009 o godz. 22:22.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując