|
Pizza : Cosa Nostra - generalnie kuchnia włoska (Dajwór 25), Trzy Papryczki (Poselska), Vulcano (Librowszczyzna),
Kuchnia polska/węgierska: "Szabla i szklanka" (Poselska) ( średnio drogo ale dobrze) ,
Kuchnia polska: Ogniem i mieczem (pl. Serkowskiego) - drogo ale dobrze - szkoda że oblegane przez przedstawicieli handlowych, Pod blachą (przy Błoniach)
Kuchnia śródziemnomorska: Paese (Poselska)
Sushi : Genji (Dietla)
Kuchnia argentyńska : Pimiento ( ul. Józefa) drogo ale dobrze
Kuchnia rosyjska/kresowa : Kalinka ( ul. Gertrudy - koło parkingu, fajna taka niekomercyjna jakaś ale żarcie dobre jeżeli ktoś lubi te kuchenne klimaty)
Zapiekanki: pod Koroną, ew Skawina ale nie uważam je za jakieś nadzwyczajne - w każdym razie lepsze od plastikowych mrozonek, Endzior (ale też obniżył loty)
Kebab: chyba koło Bagateli - niestety w Polsce kebaby mają się nijak do kebabów więc oceniam przez pryzmat tego co jest
Pierogi szwedzkie ul. Długa
Różne tanie: faktycznie Zapiecek ( Floriańska), bar mleczny Zegar (Lipska), Mangia (Pilotów) Endzior i jego kotlety z kapustą ( pl Nowy)
Te mi w tej chwili przychodzą do głowy - ogólnie często jadam poza domem więc sobie parę przetestowałem )))))))Podałem tylko te w w których jadłem aczkolwiek o kilku słyszałem bardzo dobre opinie no ale nie wypowiadam się dopóki sam nie spróbuje.
|