Wyświetl pojedynczy post
krwawy
Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2009, 09:54
regan napisał(a):Wyświetl post
A co nie jest? poczytaj sobie... nie ma komentarza w ktorym by nie było zawarte coś o szpetnym "wyglądzie okrąglaka". Stadion Legii bedzie mniej funkcjonalny niz nasz i wizualnie też gorszy, ale tamci jak czytam komentarze na ich stronach przynajmniej sie cieszą ze bedą mieli stadion ktorgo się nie będą wstydzili a nie jak u nas, polowa pseudo architektów twierdzących, ze "stadion jest niefunkcjonalny, bo brzydki z zewnątrz" . U nas wsrodku trybuny zaplecze bedzie na wysokim poziomie, sami zobaczycie jak tam wejdziecie i pewnie polowa z was zmieni zdanie... i bedzie piała z zachwytu. Porównajcie sobie zaplecze stadionu Lecha, Legii do Wisły, a szczegolnie tego pierwszego(bo straszne zachwyty nad tym stadionem, tyle ze polowa za duzo sponsorowanych artykułów na GW czyta, i nie potrafi okiem analityka samodzielnie ocenić tego stadionu, ktory ma setki wad( w tym pojemność, kwadratowe łuki na 4 trybunie, nic nie dający dach, zaplecze betonowe, nie spójny(kazda trybuna inna), wcale nie ładny wizualnie z zewnatrz). Drugi: zaplecza nie ma, same parkingi, wyjścia z zewnątrz od razu na trybune, Loze tylko na trubunie głównej, dach - przerwa między trybuną jak w Kielcach, nie obudowany, ale pojemność idelna, spójny, narożniki w porządku.
Ja się cieszę, ze u nas buduje sie taki stadion, i w zyciu nie zamieniłbym go na jakąś oponke na 50 tyisięcy. Budujemy typowo angielski obiekt, wizualnie podobny do tych ktore budowano w latach 80, trybuny dookoła, typowo piłkarski z klimatem, tyle ze zaplecze pod trybunami bedziemy mieli troszeczke lepsze! I to mnie kręci, bo jak widze nowe projekty Tottenhamu, Liverpoolu, nowy stadion Arsenalu, to wydaje mi się, ze taki angielski klimat za niedługo bedzie juz tylkow Polsce. Będąc na meczu Tottenham- Wisła byłem zachwycony ich stadionem, i gówno mnie obchodzi czy mi wentylacja zwisała 2 metry nad głową, czy jakieś pudło sterczało nad trybuną, przyczepione do dachu, poprostu mi się podobał, bo miał klimat, a stadion go musi mieć, a połowa z was chciałaby ze stadionu Galerię handlową zrobić... można, ale po co? Jest "Krakowska", "Kazimierz", ja chce mieć stadion a nie galerię... taki którego nie będe się wstydził, który nie bedzie wyglądał jak mydelnica, ale zarzazem bedzie nowoczesny, zeby mi deszcz na łeb nie spadał, wsrodku w przerwie zebym mógł się ogrzać podaczas zimy, a takze zeby miał swój specyficzny klimat i był na lata...
ps. nasz stadion bedzie wyznacznikiem w akcji against modern Football
Pozwolę sobie wkleić informacje dotyczące braku zaplecza jak to wyżej kolega napisał na stadionie Legii

to nowoczesny, pięciokondygnacyjny obiekt sportowy
obiekt z najnowocześniejszym zapleczem technicznym dla dziennikarzy
obiekt z 12 profesjonalnymi kioskami gastronomicznymi dostępnymi podczas meczów
obiekt z profesjonalnym zapleczem dla publiczności biznesowej
obiekt z zapleczem rozrywkowo-gastronomicznym: muzeum, publiczna restauracja itp.
Nowy Stadion – posiadał będzie niespotykany często „salonik” dla piłkarzy, gdzie będą mogli spędzać wolny czas oraz kaplicę
Profesjonalne – na światowym poziomie – zaplecze sportowe dla piłkarzy i trenerów

Jak to jest brak zaplecza to ja może nie wiem co to jest zaplecze heh
Odpowiedz cytując