kacpergawlo napisał(a):

Parę kłamliwych wniosków wkradło się do Twojej wypowiedzi. Po pierwsze orendownikiem tranferów Matusiaka i Łobo był nie kto ijnny tylko Maciej Skorża i to on odpowiada za nich, Bedmarz tylko wynegocjował tych graczy. Dalej, Singlar był sprowadzany z myślą o większym polu manewru i w takiej roli się sprawdza jak najbardziej. Z niewypałów Bednarza to na pewno zgodze się, że Beto. Za to Bednarz potrafił przeprowadzić bardzo dobre transfery w postaci Marcelo, Kirm, Diaz, Garguła, Alvarez też wydaje się być dobry. Levadia zawalił Skorża, a ze stołka leci Bednarz, absurd. Dalej piszesz o Chrapku, który gra kompletną kiche w Lechu, rzeczywiście jest czego żałować. A co do Lewandowskiego to decydowała zapewne pencja jaką mogły zapewnić mu kluby, a to chyba nie Bednarz decydował ile kasy może zaproponować danemu graczowi.
A już tak drogą moich rozważań to najlepszym wyjściem byłoby to, aby nasz już ex dyrektor szefował Csaplarowi i Kleindinstowi i razem z nimi kreował politykę transferową. Według mnie Maciej Skorża zupełnie nie nadaje się na managera w angieslkim stylu, bo widać, że jest przywiązany do nazwisk (tragikomedia z Jackiem K.) czy forsowanie spalonych za granicą (Niedzielan, Matusiak), a jego sugestie transferowe (przynajmniej ze źródeł jakie mogłem osiągnąć) nie były zbyt trasfne. Dla mnie to najtragiczniejsza decyzja zarządu od dawna.
|
Coz, podpisuje sie pod tym obiema rekami. Bednarz odwalił kawał dobrej roboty w tym klubie a wylatuje z klubu bo Skorża zawalił lige mistrzów. Na dodatek temu drugiemu zwiększa sie uprawnienia i pozwala ściagnąc kolejnych kolegów, mimo że poprzedni maja ogromny udział w estońskiej kompromitacji. Debilizm który w mojej opini bedzie nas bardzo drogo kosztował.