Ja nie uznaję tłumaczeń że faul był przypadkowy. O ile jestem w stanie uwierzyć że nie miał intencji złamania nogi, to na pewno kontaktu w tym starciu nie chciał uniknąć.
Kto wchodzi nakładką walcząc o piłkę gdy przeciwnik robi wślizg z boku? Przecież gdyby chciał wygrać ten pojedynek sam poszedłby wślizgiem lub starał się ją dziubnąć stopą aby ja przerzucić nad Wasylem. Facet ma ewidentnie wyprostowaną nogę i korasami charata to co mu stanie na drodze.
Sam mecz był podobno bardzo brutalny. Na forach ludzie piszą że spotkanie bardziej przypominało wojnę niż football.
Pozatym to nie pierwszy taki wyskok tego Belga. FIFA go zawiesiła na 5 spotkań po niebeizpiecznym faulu w meczu przeciw Bośni i Hercegowinie. Ok.1,06'
http://www.youtube.com/watch?v=bYUT9..._embedded#t=79
Też pewnie nie chciał sfaulować itd. bla bla bla Ale wyprostowaną wszedł w udo. Facet jest bezmyślny a takich powinno się eliminować aby zmniejszać ryzyko urazów.
P.S. Gdzieś w sieci widziałem ujęcie jak Wasyl ma uniesioną nogę a ten złamany fragment wisi na skarpecie pod kątem prostym ze stopą wykręconą do tyłu czy na boki. Oby mógł jeszcze sprawnie chodzić.