Manager89 napisał(a):

|
A ja tam jetem za tym żeby Mielcarski został dyrektorem sportowym w Wiśle. Grał troche na zachodzie i pomógłby zrobić pion sportowy w Wiśle (Jacusiowi należy grzecznie podziękować po zakończeniu kontraktu...). Mielcarski zna sie na swoim fachu a jeści prawdą są informacje o klauzulach w umowach transferowych Kuby i Kalu to wielki szacun za to... Mielcar pomogłby stworzyć system szkolenia młodych zawodników i mam nadzieje stworzył siatke skautów. Bo narazie mamy tylko Manuela Junco :( a za czasów Mielcara pracował z nami niejaki Mario Branco (bodajże zasługą Mielcarskiego i Branco jest ściągnięcie takich zawodników jak Jean Paulista czy Cleber). Mielcar mógłby nakłonić Mirka Szymkowiak do pracy na stanowisku skauta. O pracy w charakterze skauta w Wiśle myśli ponoć Cleber... Z czasem takie funkcje można zaproponować Baszczowi i Zieniowi a także Mauro Cantoro... Co do zmian w w sztabie szkoleniowym to mam nadzieje że Jacek Kazimierski odejdzie po tym sezonie a zastąpi go Andrzej Dawidziuk...
|
Czyli Mielcarski miałby zostać dyrektorem sportowym bo:
1.Grał na zachodzie...
2.Być możę jest klauzela w kontrakcie Kalu Uche.
3.Pomógł by zrobić siatkę skautów, która aktualnie jest tworzona...Czyli co?Mielcarski miał by ją zrobić od nowa?Bez sensu.
4."Stare twarze" wróciły by do Wisły i pracowali by w Wiśle na różnych stanowiskach - innymi słowy, Praca w Wiśle za zasługi a nie wiedzę i doświadczenie w zawodzie...
REWELA