Gwiaździsty napisał(a):

I co ? cieszyć się , ze cwaniaczek Obraniac wybrał naszą reprezentację ?
To nie Obraniac ma wybierać tylko co najwyżej moze grzecznie poprosić mając już od lat obywatelstwo polskie, kiedy o nie wystąpił z poczucia bycia Polakiem, a nie chwilowego interesu że pojedzie na MŚ.
Trzeba mieć honor, trzeba cenić fakt bycia Polakiem, a nie handlować obywatelstwem bo ...skład mamy słaby. No i ...j . Mamy taki na jaki nas stać. A nie farbowanymi lisami grać.
|
koyoot napisał(a):

|
Hmmm ja sie wam dziwie. Obraniak odmowil reprezie Francji, sam staral sie o obywatelstwo Polskie, sam chcial grac w naszej reprezentacji. Czemu wy sie doszukujecie w tym drugiego dna?
|
Obraniak nie musiał się o nic starać, bo obywatelstwo polskie ma od urodzenia. Teraz zostało jedynie potwierdzone.
Może dla Was to reprezentacja Polski powinna być czysta do granic, bez Murzynów czy Francuzów. Szanuję to. Ale Obraniak mnie pozytywnie zaskakuje. On miał niemal pewne miejsce w reprezentacji Francji w przyszłości. Odmówił im już teraz. Chce się nauczyć języka. Nie unika tematów związanych z historią. Nie obiecuje gruszek. Nie uważam, bym dawał się nabrać. Po prostu mnie przekonał, choć mam wrażenie, że niekoniecznie mu na przekonywaniu kogokolwiek bardzo zależało.