Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2009, 22:44
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Rapid - APOP/Kinryas 2-1
Vaslui - Omonia 2-0
Anorthosis już poleciał z tuzami z Czarnogóry.

Faktycznie nam ten Cypr odleeeeeeeciał, ulalala.

Ale to się bardziej sprzedaje niż gadanie że jesteśmy takim samym średniakiem jak 20 innych krajów w Europie. Lepiej napisać że jesteśmy 100 lat za murzynami itd.
Uciekła to nam Panowie Turcja, nawet nie sądziłem,że tak bardzo. Kto tam nie gra w Galatasaray czy Fenerbache. Już o jakimś Ankaraspor(?) nie wspomnę, gdzie znalazłem niejakiego Vassela, ot reprezentanta Anglii. A w ogóle to nie trzeba wymyślać Ameryki tylko skopiować przykład Turecki i przeanalizować jak i przez co zaczął się bum inwestycyjny na piłkę, ogólnie sport. Obecnie przybrało to dość gigantyczne rozmiary. I tak doprawdy nie sądziłem,że n lat temu jak przegraliśmy z Turcją w ELM MŚ u nich,że od tego czasu będą szli tylko do góry. Pamiętam czasy jak dostawali od Anglii tylko 4 na Wembley a ich mecz z San Marino był starciem kopciuszków. Państwo tam szalenie idzie na rękę inwestorom, którzy ładują w sport. A sama administracja przy tym nie robi problemów wielkich. Więc pieniądze na transfery i wysokie gaże się znajdują.

A u nas? Ot np my płacimy za grę na Reymonta, coś ponad 1 mln złotych, miastu. 200 tysięcy Euro. Gdyby udało się klub z tego wydatku zwolnić chociaż, to sami policzcie. Kasy na transfery nie ma, bo na wszytko musimy wypracować, zapłacić. Działamy trochę w dziwnym systemie. A ścigać się z zachodem nie mamy co, bo oni tam kupują wszytko i tak na kredyt. No ale to jest opłacalne i dla nich i dla banku. Tak więc nie ma co się w sumie licytować kto gdzie nam uciekł,bo miało by to sens jakbyśmy ich gonili.A,że nie gonimy i nie zapowiada się na to...więc cieszmy się z tego co mamy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując