Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2009, 14:48
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Wolfy: "A zdobywanie tytułów nie jest żadną miarą naszej rzeczywistej siły, ponieważ nasza liga jest żałośnie słaba."

Widzisz, dla mnie Mistrzostwo Polski to jest coś. Może dlatego, ze czekałem na to wiele lat od 1978 do ery Cupiała. A tak na marginesie Petrescu nie zdobył MP, w naszej żałośnie słabej lidze.
Widzisz, nie rozumiemy się. Ja również doceniam wszelkie zdobywanie przez Wisłę tytuły. Wypowiadałem się na ten temat wiele razy, w innych tematach.
W żaden jednak sposób nie rzutuje to na moją ocenę naszej ligi i rzeczywistej sportowej rangi tytułu Mistrza Polski, która mieści się mniej więcej na poziomie mistrza Estonii i Białorusi, a daleko za mistrzami Czech, Rumunii czy Ukrainy. Bardzo regularnie dane nam jest przekonać się, jak wielka to odległość daleko.

To, że Petrescu zdobył "zaledwie" drugie miejsce w starciu z grającą wówczas "rundę cudów" Legię Dariusza W. nie świadczy tu o niczym. To nie on ma problem, tylko my i radzę wam sobie to wreszcie uświadomić.

jova napisał(a):
I jest to opinia bezpodstawna.>>bla, bla, bla<<
Ależ oczywiście. Sam fakt odpadnięcia z mistrzem Estonii to zbyt mało, by można było mówić o zaniedbaniach i kompromitacji
jova napisał(a):
>>bla, bla, bla<<Najwyraźniej płacze skoro trzy lata po zwolnieniu wciąż odczuwa potrzebę komentowania sytuacji Wisły choć nie ma o niej najmniejszego pojęcia.>>bla, bla, bla<<
Odpowiada na pytania dziennikarzy, najczęściej naszych. To oni poruszają ten temat.
Opowiada wyłącznie o tym, co osobiście zaobserwował w Wiśle, co jednoznacznie wynika chociażby z zastosowania czasu przeszłego. Na podstawie własnych doświadczeń przedstawia wnioski, z którymi można się później zgodzić lub nie. Co do ich słuszności...
Oczywiście, istnieje możliwość, że po odejściu Petrescu nasi piłkarze nagle stali się profesjonalistami i jedynie plamy na Słońcu są przyczyną kolejnych kompromitacji naszego futbolu (w wydaniu klubowym, jak i na szczeblu międzynarodowym) oraz problemów w zagrzaniu miejsca przez naszych kopaczy w jakimkolwiek profesjonalnym klubie silnej ligi. Cóż, nie mogę takie możliwości wykluczyć, jednakże uważam ją za wysoce nieprawdopodobną.
jova napisał(a):Wyświetl post
>>bla, bla, bla<<

Ps. ja miałem dostać bana za użycie słowa "głupi". Kiedy 1q2 pożegna się z tym forum?
Raczej nie teraz. Nie użył słowa "głupi".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2009 o godz. 15:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując