|
Powiem tak, jestesmy o krok od kompromitacji porownywalnej do Tbilisi. Plusem jest to, ze to my bedziemy musieli atakowac i grac agresywnie, a nie spac jak w Gruzji i bronic jakiegos tam iluzorycznego prowadzenia. Mam nadzieje, ze zagramy ostro do przodu od poczatku, bo potem z bywa i tak, ze kontuzja, ze czerwona kartka (Tbilisi), przypadkowy karny (Lechia na 1-2 w koncowce meczu) i moze byc ciezko odrabiac straty.
Skorza jest dla mnie Napoleonem taktyki jesli chodzi o utylizacje zawodnikow na nietypowych dla siebie pozycjach, ale Lobo na prawej obronie? Z gory bylo wiadomo, ze to bedzie katastrofa. Jest slaby fizycznie, malo zwrotny, nie umie grac kontaktowo. Wiem, ze rewanz zaczniemy 4-5-1, ale mam nadzieje, ze w drugiej polowie szybko przejdziemy na 4-4-2. Sam Brozek na szpicy w Tallinie nic nie zdziala. Bedzie go pilnowac dwoch srodkowych plus defensywny pomocnik odcinajacy od podan Brozia. Estonczycy to wiedza i fajnie by bylo, zebysmy my przewidzieli to, co sie wydarzy w srode.
PAWELEK
BROZEK-MARCELO-JOP(GLOWA?)-DIAZ
MALECKI-SOBOL-CANTORO(JIRSAK)-KIRM
BROZEK-CWIELONG
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|