Wyświetl pojedynczy post
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2009, 09:17
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Katherop: naprawdę uważasz, że na miejsce każdego kontuzjowanego gracza, który powinien wrócić do gry w ciągu 1-2 miesięcy należy ściągać kolejnego zawodnika? Czyli ściągać zawodnika, który może okazać się potrzebny (i to tylko na ławce rezerwowych) w kilku spotkaniach, a płacić przez cały kontrakt? Stać nas na to?
Dokładnie, ludzie, rozumiem Liga Mistrzów, fajna sprawa, duża kasa. Ale klub nie może się wzmacniać zapominając o lidze, przecież czeka nas ponad 40 meczów w sezonie, Boguski i Garguła wrócą pewnie na 5 kolejkę, Singlar może też jakoś tak.

To okienko wypada na duży plus, Zieńczuk miał 1 wspaniały sezon, ale tak na prawdę w tym sezonie dobrą miał tylko końcówkę, czyli ten okres, że wiedział, gdzie będzie grał następny rok. Dla mnie to był zawsze piłkarz bez szybkości i dryblingu, ale za to z kapitalną wrzutka i niezłą grą głową. Kirm wydaje się być o klasę lepszy, napisałem wydaje, a nie jest bo go nigdy nie widziałem na oczy, chyba nikt z nas na bieżąco nie jest z ligą Słoweńską, by móc teraz mówić jaki to on jest świetny. Jednak jest bardzo szybki dobry w kombinacyjnej grze, inne atuty poznamy juz w najbliższych meczach.
A Baszczu? Jak dla mnie sprawa identyczna jak z Zieniem, zaczął grać w momencie, gdy wiedział, że musi znaleźć/znalazł nowy klub. Pierwszą rundę miał słabą, a gwoździem do trumny chyba był mecz ze Śląskiem. Ja osobiście widziałbym go w składzie, bo jest to piłkarz z charakterem, jednak lata lecą i już na boku obrony grał gorzej niż na jej środku.
A co do porównania Clebera i Jopa to powiem tak: za Clebera przyszedł Marcelo, od momentu odejścia Kokoszki nie mieliśmy dobrego zmiennika na tej pozycji, a Jop jest po prostu bardzo dobrym piłkarzem jak na nasze realia.
Co do Beto i Niedzielana, jeśli nie uda się znaleźć porządnego piłkarza, niech nie kupują jakiś odpadów, trudno, będziemy się modlić o zdrowie naszych piłkarzy. Obecnie w ataku moga grać Brożek, Pepe i Mały, później Boguski. Wszyscy widzimy, że nasza siła rażenia jest duża, ale niestety jeszcze nie jest stabilna. Dodatkowo jakiś uraz powoduje ogromne straty. Napastnik jest konieczny, ale to musi być ktoś klasy Kirma jeśli tak bardzo chce się wejść do Ligi Mistrzów, bo tym składem będziemy walczyć o Mistrza Polski, ale do LM może zabraknąć.
Odpowiedz cytując