Kuba napisał(a):

w jakim cywilizowanym swiecie
moze dlatego, ze mam kacowy nastroj troche sie przyczepie do tego okreslenia, bo jest wybitnie bzdurne, sugeruje tak jakbysmy my nie nalezeli do cywilizowanego swiata (chociaz oczywiscie mamy pewne zaleglosci wynikajace z faktu, ze mamy raczej slaba gospodarke)
a opcje z ogrodzeniem w jednej czesci byly juz nieraz stosowane w Zachodniej Europie.
Poza tym nie wiem czy w wypadku sektora D mozemy mowic o fosie - na E napewno byla, na D nie jestem pewny
|
Nasz kraj to do cywilizowanego świata należy. Ale patrząc na to co dzieje się w naszym mieście to Krakowowi do cywilizacji trochę chyba brakuje... Wystarczy tylko powiedzieć, że władze miasta doprowadziły do tego że wizytówka Krakowa - Wisła będzie przez rok tułać się po innych miejscowościach... Nie mamy hali widowiskowo-sportowej, a zamiast EURO 2012 miasto będzie nam wciskać jakiś projekt "EUROKULTURA 2012" czy coś w tym stylu (czytałem o tym niedawno w Gazecie Krakowskiej). Niech sobie to za przeproszeniem w dupę wsadzą... Na organizację sylwestra wydali ponoć ponad 6 mln zł, a na to żeby dostosować Suche Stawy mimo że czasu było multum jakoś nie było kasy... Aż żal patrzeć jak rozwijają się Poznań albo Wrocław (o Warszawie nie mówiąc...), a w Krakowie ciągle się czegoś "nie da zrobić", są jakieś protesty przeciwko każdej inwestycji, a w środku miasta szkieletor jak stał tak stoi i pewnie skończy się na wpisaniu go na listę zabytków... Nienawidzę za to tego miasta, za tą chorą mentalność i dyletanctwo, które doprowadza do tego że stoimy w miejscu zamiast wykorzystywać potencjał jaki mamy i się rozwijać.