skttrbrain napisał(a):

|
Muraś podpisał zimą kontrakt z Lechem po to, by klub na nim mógł zarobić.
|
A ja myślałem, że klub z nim podpisał wysoki kontrakt (ponoć i 250 tys. € rocznie), by zatrzymać swojego kluczowego zawodnika. I to było priorytetem.
Cytat:
|
Zachował się fair wobec Lecha
|
To fakt.
Cytat:
|
Murawski był chyba moim ulubionym zawodnikiem w teraźniejszym Lechu, jednym z najlepszych, ambitnym i walecznym, tak więc szkoda że go już w Lechu zabraknie.
|
Murawski odgrywał w Amice mniej więcej taką rolę, jak Sobolewski w Wiśle. Więc jego odejście to poważne osłabienie - chyba że na tą pozycję pozyskacie kogoś naprawdę solidnego.
Cytat:
|
Z drugiej strony, chłopak ma 28 lat, za rok, dwa ciężko byłoby uzyskać nawet połowę tej kwoty z transferu, a 3 mln ojro to naprawdę ładny pieniądz.
|
Wszystko to prawda, ale wy przecież mieliście budować klubową potęgę na skalę Polski, a nawet całej Europy Środkowej - a na razie się osłabiacie.
Cytat:
|
Dodatkowo Lecha ma grać systemem z tylko dwoma środkowymi pomocnikami, więc jest kogo wstawić na jego pozycję (liczę na Golika trochę..)
|
Liczyć to sobie zawsze możesz. Ale doradzam zerknąć na przykład Borysiuka z Legii. To wielki talent, w zeszłym sezonie nawet sobie pograł - ale na pewno nie był wyróżniającym się zawodnikiem. Golik jest za młody, by od razu wskoczyć do zespołu i być jego pierwszoplanową postacią.
Cytat:
|
Poza tym za 3 mln € da się sprowadzić kilku fajnych zawodników.
|
I to mnie najbardziej ciekawi. Czy w odróżnieniu od Legii i Wisły u was będzie reinwestycja środków.
Moim zdaniem poważnej reinwestycji nie będzie, i to nie tylko dlatego że Rutkowski będzie chciał na klubie zarobić. Po prostu spora część tej kwoty pójdzie na bieżące utrzymanie klubu. Koszty będą rosły, szczególnie płac.
Bo poważna reinwestycja to kupno Jodłowca i Majewskiego z Polonii.