James1906 napisał(a):

Tak jak powiedział Maciek Skorża... musimy skusić do gry w Wiśle zawodników, którzy mają doświadczenie w Europejskich pucharach i mają dobrą opinię w swoich ligach. Oczywiście mówimy tu o zawodnikach, którym kończą się kontrakty, gdyż nie stać naszego klubu w tym momencie na wydawanie pieniędzy a transfery.
Uważam, że sprowadzenie Adriana Sikory, któremu kończy się kontrakt z Murcią nie było by takim złym pomysłem. Chłopak ma już wprawdzie 29 lat, ale papiery na granie miał i ma.
|
Mam dwie propozycje: Zieńczuk i Baszczyński. Obydwaj mają doświadczenie w europejskich pucharach, mają dobrą opinie w lidze, reprezentowali swój kraj, właśnie skończył im się kontrakt...
Z całym szacunkiem dla Skorży, ale w transfery niech on się nie wtranca. Zaraz mieli byśmy dziadka Żurawia czy innego Franka, Sikore czy jakiegoś Chałbińskiego.
Nie po to odmładzamy skład, żeby znowu zapychać "doświadczonymi" emerytami. Wg mnie potrzeba nam właśnie młodej krwi a nie wypalonych seniorów myślących jedynie o dorobieniu do emerytury. Przydał by się taki gość z charakterem jak Peszko, drugi zadziorny Mały, solidny Marcelo, pracowity Boguski. Są to młodzi piłkarze chcący się wybic, pokazać, jeszcze im zależy i wierzą w zrobienie kariery. Doświadczony to może być bramkarz, stoper i def. pomocnik. Reszta kadry musi być młoda, szybka, ambitna i rokująca nadzieje na transfer(sprzedaż z zyskiem) i dalszy rozwój klubu.
Moim zdaniem nie powinniśmy kontraktować piłkarzy powyżej 25lat. Trzeba myśleć na wzór Ajaxu. Sciągać młodych, ambitnych, reprezentantów młodzieżówek biedniejszych krajów....ale kurva nie jakiegoś Sikore.