Wyświetl pojedynczy post
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2009, 20:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Błaszczykowski odniósł uraz mechaniczny, który teraz mu się odnawia( jego trener sam wspomniał, ze za wcześnie go wprowadzono ). Przed nim nie łapał regularnie kontuzji - nie licząc złamanych palców śródstopia - też uraz mechaniczny.
Dawidowski i Nowak maja powtarzające się często kontuzje obu nóg, nie wynikające z walki o piłkę, a wrodzonych predyspozycji. W przypadku pierwszego mamy długą historię kontuzji obu kolan, w przypadku drugiego - urazy mięśniowe ( oczywiście, trener Ulatowski nie dysponuje wiedzą usera Raphaela i myli się na temat podatności na kontuzje swojego zawodnika ).
Akurat Błaszczykowskiego w Borussi trapiły ostatnio kontuzje mięśniowe (konkretnie mięsień uda). Najbardziej jednak istotne jest to jak bardzo kontuzje Kuby czy Nowaka wpływają na liczbę rozegranych przez nich spotkań i czas powrotu do wysokiej formy. Faktem jest, że urazy te eliminują obu zawodników tylko z części sezonu (biorąc pod uwagę tylko ten sezon to było ok 1/4 meczów ligowych opuszczonych przez Nowaka), po czym zawodnik wraca do swojej najwyższej formy i strzela gole.

Oczywiście mod wolfy posiada większą wiedzę niż lekarze czy trenerzy Bełchatowa stąd przekonanie o nierozsądnym dopuszczeniu do uprawiania futbolu przez Nowaka i chyba pośrednio sugeruje zakończenie kariery tego zawodnika (vide post z Gdybym był..). Bez urazy ale jak w ogóle można pisać takie rzeczy?

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie tylko - po co kopiujesz tutaj mój post z innego tematu
Pierwsza część (mojego posta dotyczyła dyskusji toczonej w tym temacie. Druga (w tym zacytowanie fragmentu Twojego posta z GbB) ściśle była z nim związana. W ogóle chyba dyskusje o podawanych przez prasę czy też zainteresowane kluby ruchach transferowych Wisły powinny być chyba w tym temacie, a nie w GbB.
Odpowiedz cytując