Współczesny piłkarz patrzy na Kasę

? Ciekawe czemu np. Kaka ,Casillas nie przenieśli sie do Man. City

Bo sie nie tylko kasa chłopcze liczy ale też poziom sportowy. Są zawodnicy oczywiście którzy patrzą tylko na kase ale bez jaj nie wszyscy. Widać jak marnym dzienikarzem sportowym byłeś skoro już jako on nie pracujesz. Zreszta dzinikarze sportowi wipisują same bzdury, bo za bzdury i sensacje im płacą. Najlepsze jest to że Ty wiesz co dany piłkarz zrobi. Na jakiej podstawie

. Jakiś wypocin z gazet

. Poza tym zawodnicy odchodzą do innych klubów bo się np. wypalili, albo szukają nowych wyzwań. I uwierz mi że tak jak Xavi i Puyol, Messi skończy kariere w Barcelonie. To nie jest typ panienki w stylu C.Ronaldo czy Robinho. Jeden już uciekła za kaską, drugi pewnie już niedługo. Do tego są wychowankami klubu, czaisz baze. Barcelona potrafi sobie wychować i nie musi wydawać kasy, bo tak najprościej. Dlatego szanuje za to m.in. Barce. Najtrudniej jest wyszkolić danego zawodnika i potem wkoponować do drużyny. Dopiero teraz po latach to wychodzi. Angielska piłka reprezentacyjna jest tego dowodem.Angielskie dtużyny kupują na potęge z innych klubów a sami mają coraz mniej wychowanków. Brak klasowego bramkarza w rep. ang. czy napastnika. Drużyna narodowa Hiszpańska nie ma takiego problemu bo w klubach stawiaja na swoich, wyjątkiem jest Real.
Piszesz że Wolsburg zasługuje na LM. Chłopie ogarnij sie bo mi słabo. Spójrz na poziom Bundesligi w tym sezonie. Wolsburg przegrał 7 razy. Nie wyjeżdzaj mi z tekstami typu ze Barcelona 5 bo 2 razy przegrała jak miała mistrza, a poza tym grała na 3 frontach, a ten Twój Wolsburg wygrał pare razy i już Lm mu sie należy. Dwa lata temu VFB wygrało lige i co zwojowali w LM. Nic. Poza tym jaka piłkę grał Wolsburg

. Murowanie czy ofensywyny styl. I nie ....... tu że stracili mało bramek bo aż 41 i do tego nawet Werder w pucharze strzelił im 5. Więc styl zbliżony do Barcelony, ofensywna kombinacyjna gra, nastawiona na strzelenie bramek.
Co do stylu Barcelony jakbyś miał pojecie o piłce to byś zauważył jak walczyli np. Puyol lub jak pracował w obronie Iniesta i Xavi. To samo dotyczy Rooney'a. Nie wiem jakiego klubu jesteś kibicem ale chyba Realu, bo tylko tłumaczy ta zawiść. Tyle że Real gra podobnie do Barcy.
I jak tu Cię rozumieć chłopcze

A jesli chodzi o styl w jakim Barcelona zdobyła Puchary, to może przerzuć sie na skoki narciarskie. Tam sie liczy styl. Wole oglądać drużynę która strzela ok. 30 bramek w LM, bo piłka polega na strzelaniu bramek. Widać angole o tym zapomnieli. Niech wymyśla grę bez bramek, wtedy bedziesz miał to co chcesz.