Wyświetl pojedynczy post
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2009, 19:47
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę pisać o ludziach których w życiu nie widziałem dlatego ograniczę się do polskich zawodników (albo grających w Polsce) którzy stanowili by przyjnajmniej wzmocnienie ławki rezerwowej.

Br: Wedłóg mnie a wiem co mówie najsolidniejszym i naprawde bardzo wartościowym uksztatałtowanym bramkarzem jest ... Marcin Cabaj - od wielu sezonów potwierdza naprawde nieprzeciętne umiejętności. I tylko graniem w słabym i nielubianym klubie oraz dośc spektakularnym błędom (zdarzającymi się jednak względnie żadko) zawdzięcza to że nie gra teraz w bogatym klubie zachodnim. Z wiadomych przyczyn poza naszym kręgiem zainteresowań.

Dość wysoki poziom prezentują takrze Przyrowski Mucha i Pawełek ale w tym temacie wypadało by mówić raczej o młodszych graczach. graczach.

Od wielu lat bardzo dobrze broni fabiniak z Widzewa, Stachowiak i Pilarz to są bramkarze którzy napewno rozwiną swoje umiejętności, choć uch maximum to raczej zaledwie poziom Pawełka czy Muchy.

Wysoki średni poziom prezentuje Witkowski z Arki i Nowak z Górnika. Gikiewicz to dla mnie wielka niewiadoma narazie jego główną zaletą jest wiek a to nie jest najlepsza rekomendacja.

Z młodych bramkarzy wyróżniał się Linka z Lecha ale pojechał do Grecji - jeśli nie był to wyjazd definitywny mozna się nim zainteresować. Z dwójki Bąk/Kapsa z Lechi zdecydowanie pewniejszy Kapsa choć Bak moze się wyrobić na przyzwoitego bramkarza w przyszłości.

Szkoda że Skaba marnuje sie w Legii bo to chłopak o fenomenalnym reflaksie i warunkach fizychnych (gibkość skocznośc) moze Legia zdecydowała by się go oddać ?

Kasprzik to piłkarz solidny i jeszcze perspektywiczny ale chyba nei na Wisłę z umiejętnościam, już lepszy Peskcović ale tu też co najwyżej solidnie. Bardzo podoba mi się gra Kaczmarka w Śląsku i to jeszcze za casów gry w 2 giej lidze się wyróżniał.

Oczywiście najbardziej pożądanym prze za mnie transferem na tą pozycję bylo sprowadzenie młodych p0olaków z zagranicy kogoś z trójki Kazimierczak, Białkowski, Tytoń.

Mój Ranking Bramkarzy których można by sprowadzić do Wisły (z * transfery ciężkie do przeprowadzenia ale jednak realne.)

1. Białkowski (Southampton) *
2. Skaba (LEgia) *
3. Kazimierczak (Darlington)
4. Tytoń (Roda) *
5. Linka (Skoda Xanti) *
6. Fabiniak (Widzew) *
7. Stachowiak (Odra)
8. Pilarz (Ruch)
9. Peskovic (Polonia B.)
10. Kaczmarek (Śląsk)

kiedy indziej zajmę się innymi pozycjami teraz na finał LM idę.

Linka, Fabiniak ...
proszę Cię ...
Kaczmarek już tu był w rezerwach. i jakoś tak się nie przebił...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując