|
Nie chcę pisać o ludziach których w życiu nie widziałem dlatego ograniczę się do polskich zawodników (albo grających w Polsce) którzy stanowili by przyjnajmniej wzmocnienie ławki rezerwowej.
Br: Wedłóg mnie a wiem co mówie najsolidniejszym i naprawde bardzo wartościowym uksztatałtowanym bramkarzem jest ... Marcin Cabaj - od wielu sezonów potwierdza naprawde nieprzeciętne umiejętności. I tylko graniem w słabym i nielubianym klubie oraz dośc spektakularnym błędom (zdarzającymi się jednak względnie żadko) zawdzięcza to że nie gra teraz w bogatym klubie zachodnim. Z wiadomych przyczyn poza naszym kręgiem zainteresowań.
Dość wysoki poziom prezentują takrze Przyrowski Mucha i Pawełek ale w tym temacie wypadało by mówić raczej o młodszych graczach. graczach.
Od wielu lat bardzo dobrze broni fabiniak z Widzewa, Stachowiak i Pilarz to są bramkarze którzy napewno rozwiną swoje umiejętności, choć uch maximum to raczej zaledwie poziom Pawełka czy Muchy.
Wysoki średni poziom prezentuje Witkowski z Arki i Nowak z Górnika. Gikiewicz to dla mnie wielka niewiadoma narazie jego główną zaletą jest wiek a to nie jest najlepsza rekomendacja.
Z młodych bramkarzy wyróżniał się Linka z Lecha ale pojechał do Grecji - jeśli nie był to wyjazd definitywny mozna się nim zainteresować. Z dwójki Bąk/Kapsa z Lechi zdecydowanie pewniejszy Kapsa choć Bak moze się wyrobić na przyzwoitego bramkarza w przyszłości.
Szkoda że Skaba marnuje sie w Legii bo to chłopak o fenomenalnym reflaksie i warunkach fizychnych (gibkość skocznośc) moze Legia zdecydowała by się go oddać ?
Kasprzik to piłkarz solidny i jeszcze perspektywiczny ale chyba nei na Wisłę z umiejętnościam, już lepszy Peskcović ale tu też co najwyżej solidnie. Bardzo podoba mi się gra Kaczmarka w Śląsku i to jeszcze za casów gry w 2 giej lidze się wyróżniał.
Oczywiście najbardziej pożądanym prze za mnie transferem na tą pozycję bylo sprowadzenie młodych p0olaków z zagranicy kogoś z trójki Kazimierczak, Białkowski, Tytoń.
Mój Ranking Bramkarzy których można by sprowadzić do Wisły (z * transfery ciężkie do przeprowadzenia ale jednak realne.)
1. Białkowski (Southampton) *
2. Skaba (LEgia) *
3. Kazimierczak (Darlington)
4. Tytoń (Roda) *
5. Linka (Skoda Xanti) *
6. Fabiniak (Widzew) *
7. Stachowiak (Odra)
8. Pilarz (Ruch)
9. Peskovic (Polonia B.)
10. Kaczmarek (Śląsk)
kiedy indziej zajmę się innymi pozycjami teraz na finał LM idę.
|