Wyświetl pojedynczy post
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2009, 12:25
Według mnie zadecydowało kilka spraw:
1. Popatrzcie na mapę Polski - jak można było odrzucić Poznań albo Wrocław?! Miasta na zachodzie i to ma znaczenie. O Warszawie nie wspominam bo ta jakby miała organizację przyznaną z urzędu, poza tym komunikacja z zachodem będzie całkiem niezła. Popatrzcie choćby na linię kolejową Kraków - Katowice - Wrocław. W większości jest w tragicznym stanie, a nie wiem czy spółka PLK ma w planach pełną jej modernizację do Euro.
2. Polska OFERTA od początku opierała się na wybranych miastach. Poniekąd to dzięki determinacji Wrocławia, Poznania, Gdańska i naturalnie Warszawy uyskaliśmy prawo organizacji. Kraków przespał ten moment.
3. Stadion w Krakowie będzie kameralny, może zbyt kameralny jak na Euro? Nie wiem, ale to również mogło mieć znaczenie. Na Euro 2008 były staiony na 30 tys. i może UEFA doszła do wniosku, że to jednak za mało?
Szkoda Krakowa bardzo, ze względu na walory turystyczne. Chciałoby się, żeby Ukrainie powinęła się noga, ale jak słyszeliśmy i to by nic nie dało bo wtedy po prostu będzie więcej meczów w wyznaczonych polskich miastach.
Poza tym wcześniejsze wypowiedzi niektórych polityków na temat "wycyckania" Ukrainy z kilku stadionów uważam za skandaliczne. Gdyby nie oni i PLECY prezesa ich federacji piłkarskiej nigy nie dostalibyśmy prawa organizacji. Trzeba im to oddać i życzyć powodzenia w inwestycjach bo narazie jest tragedia (drogi, kolej, lotniska, hotele), bo stadiony będą

O Chorzowie nie wspominam bo z całym szacunkiem dla mieszkańców Śląska i Zagłębia Dąbrowskiego niestety oferta była najsłabsza.
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując