Wyświetl pojedynczy post
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2009, 21:36
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jasne wszystko jest wymyslone,Inkwizycja to wytwór wyobrazni itd.
Dzis sie tez dowiedzielismy ze Ratzinger nie byl w HitlerJugend i to nomen omen zamiast sie godzic z Zydami to wypalili z Watykanu takiego "newsa"
A skąd wiesz, że była Święta Inkwizycja i paliła ludzi na stosie? Z google? Czy od historyków? A skąd wiedzą historycy? Z google, czy ze źródeł? No to skoro ze źródeł, to chcę się dowiedzieć o konkretnych przypadkach jakie zna uher, o których czytał i które są tak powszechnie znane, że każde dziecko wie jak to Kościół masowo mordował czarownice.

Za palenie na stosach Kościół już po stokroć przepraszał, przyznał się i uznał to za olbrzymią pomyłkę, zwykłe morderstwa. Chodzi mi o skalę, która naprawdę jest nic nie znaczącą a wyolbrzymia się ją do takich rozmiarów, jakby to było jedyne zajęcie Kościoła katolickiego. W dodatku te kosmiczne liczby o milionach zabitych. Palenie czarownic, niewiernych, ciągłe mordy chrześcijaństwa. Tak, to jest poziom Deschner'a. Wyrwać z kontekstu, wyolbrzymić i zmierzyć dzisiejszą miarą. Przez cały czas istnienia KK nie spalono na stosie tyle osób co przez jeden miesiąc rewolucji francuskiej zginęło pod gilotyną. A nie słyszałem w tym temacie nic o tym, że państwo ateistyczne ,laickie jest złe bo morduje niewinnych ludzi pod ostrzem gilotyny.

PS Co za nomen omen? Gdzie tu omen a gdzie nomen?
Niszcz socjalizm!
Odpowiedz cytując