Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2009, 14:50
1q2 napisał(a):Wyświetl post
I to jest właśnie przekleństwo naszej piłki i główny powód że nikt nie robi kariery na zachodzie.W wieku 25 lat to tam kolesie są już po 3-5 sezonach, granych na najwyższym poziomie.
U nas jedynie Błaszczu miał szanse i gdyby nie te cholerne kontuzje to pewnie dziś byłby jednym z najlepszych skrzydłowych w Europie i Lewandowski ma taką szansę.

A Nowak? - dla mnie już za późno, co oczywiście nie przekreśla go jako solidnego napastnika w naszej lidze, który pewnie by nam się przydał
Tyle że to typowa gadka o niczym w kontekście naszego klubu bo wiemy jaka jest sytuacja finansowa i wiemy że nie dojdziemy do porozumienia z Bełchatowem w tej sprawie.
Ot, kolejna zapchajdziura dziennikarska, coś jak Żuraw w Wiśle, czy Boguski w Lechu.

ps. oczywiście może się to zmienić w przypadku sprzedaży Brożka - wtedy będą pieniądze na 1 bądź 2 transfery liczone w setkach tyś euro , tyle że i tak mało prawdopodobne by zdecydowali się akurat na Nowaka - aczkolwiek realne.

ps2 gdzie ja myślę że klub będzie się starał zrobić wszystko by wytransferować Pawła już w nadchodzącym okienku - 26 lat to jeszcze jakoś wygląda
Faktycznie, nasi pilkarze zwykle nie robia na zachodzie wielkich karier, ale to jest jakby najmniej istotny aspekt calej tej sprawy z naszego punktu widzenia. Najwazniejsze, ze taki Zurawski z Frankowskim strzelili dla Wisly co mieli strzelic i jeszcze udalo sie na nich niezle zarobic.

A czy uda sie dojsc z Belchatowem do porozumienia, tego nie wiem. Kiedys bylo nas stac na wylozenie podobnych pieniedzy za rezerwowego rozgrywajacego, jakis czas potem Wilczek uzgodnil z Bulgarami warunki wykupienia Neia, wiec kto wie czy na nowego napastnika ostatecznie nie znajda sie jakies pieniadze. Wszak nasza sytuacja finansowa wowczas wcale nie byla lepsza. Na niezakwalifikowaniu sie do pucharow stracilismy wiele milionow zlotych, przez dlugi czas nie mielismy tez zadnego sponsora "koszulkowego"...
W koncu pewnie w klubie musza sobie zdawac sprawe z tego, ile dla Wisly znaczy Brozek i ze jego kolejna kontuzja w przyszlym sezonie (o ile zostanie), moglaby wszystkich kosztowac znacznie wiecej niz ta niedawna.

AS82 napisał(a):
Tylko nie Nowak...po nauczce z Dawidowskim,Niedzielanem,widac wlodarze Wisly dalej wola topic gruba kase w inwalidów
Nie wiem, dlaczego wszyscy na sile probuja robic z Niedzielana inwalide. Przez ostatnie poltora roku, gosc nie narzekal na zaden powazniejszy uraz. Maskowanie jego nieporadnosci strzeleckiej starymurazem wiezadel jest raczej chybione. Przeciez on juz w Holandii mial nie lada klopoty ze strzelaniem i w sumie dlatego znalazl sie u nas.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 29.04.2009 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując