Wolfy
Cytat:
Mareq, będę szczery - nie chce mi się z Tobą dyskutować. Mnie za to nie płacą, ja to robię czysto hobbystycznie, więc nie mam obowiązku tracić na to czasu.
Wkleiłem artykuł, dyskutuj sobie z jego autorem. Albo recenzentem "Katynia" z "Le Monde".
|
Chłopie czy Ty jesteś naprawde tak specyficzny , czy tylko sie zgrywasz skoro piszesz o tym ,,płaceniu''
Na jakim Ty świecie żyjesz ?
Z recenzentem Le Monde z tego co mi wiadomo , to Michnik polemizuje a dyskutować z autorem nie zamierzam bo on jest tam na miejscu i zapewne a racje . Zresztą nie mam powodów żeby mu nie wierzyć . Ja tylko polemizuje z tym jak Ty to błędnie oceniłeś .
Chyba , że źle zrozumiałem znaczenie słowa ,,stare wraca'' . Bo jeżeli miałeś na myśli , to iż nadchodzą czasy (jak za komuny) gdzie będzie istniał jedna odgórnie narzucona konkretna prawda odnośnie tego wydarzenia historycznego , to się nie pomyliłem i moja polemika jest jak najbardziej słuszna.
Jeżeli jednak miałeś na myśli coś innego (wątpie) , to w tym celu zapytałem o jakie stare Ci chodzi i to stare trzeba było mi przedstawić.
Cytat:
|
Z drugiej strony - może mu się futbol spodoba?
|
denny jesteś
Zresztą czego się spodziewać po kimś , kto banuje pod byle pretekstem za przedstawianie innych poglądów .
Bo nie będziesz wciskał mi kitu , że nie czekałeś tylko na moment aż popełnie chociażby najdrobniejsze wykroczenie regulamionwe , żeby mnie chociaż na jakiś czas udupić i pokazać kto jest szefem.
Gwieździsty
Cytat:
|
Stał się bardziej wyrafinowany ! dokonał wpisu sportowego o meczu Arka - Wisła. Może nawet oglądnął mecz, chociaż pewnie przeczytał strzeszczenie w GW
|
Mam Ci wkleić zdjęcie karnetu żeby takich potwornie głupich pierdół nie czytać ?
Przynajmniej mam pewność , że jeżeżeli szeroko pojęty świat analizujesz tak jak moją osobę , to jesteś w całkowitym błędzie .
Co nie ukrywam umacnia moje stanowisko argumetancyjne .
Chociaż większość Twoich dyskusji , to jest coś w stylu Róża Thun= Wojciech Jaruzelski i chwalenie się dennym spotem PiSu , więc wartość merytoryczną pzrejawia raczej zerową .
Orzeu
Cytat:
Moj ulubieniec z braku argumentu stosuje chyba wszystkie dostepne techniki mydlenia oczu 
- rzuca haslem w stylu "A ja moge znaleźć w internecie radykalnie inne działania opierający się na radykalnie innym spojrzeniu na sprawę "
- albo udaje glupiego albo tak sprytnie miesza fakty, ze wychodzi na to ze Berlusconi to przedstawiciel wloskiej lewicy
- udaje brak zrozumienia dla slowa "stare" a jesli nie udaje - tym gorzej dla niego
- i najwazniejszy, niezbuty argumenty - ORTOGRAFIA !
|
pierwsza pauza .
Argument jak najbardziej słuszny W kontekście tego jak s Wolfy generalizuje i nie zwracając uwagi , że istnieje też druga strona . Strona , która wspiera tą prawdę i walczy o jej popularyzacje .
Jak już pisałem , gdyby takich działań dokonywała instytucja rządowa , to można by było pisać o jakimś starym , cenzurze itp itd
Druga pazua
Jakie mieszanie faktów ?
W dzienniku Berlusconiego ukazał się obszerny wywiad krytykuący lewackie środowiska za bojkot filmu . Jak w zwiazku z tym może wychodzić na to , że Berlusconi jest przedstawicielem lewicy ?

I Ty mi wypominasz logikę w argumentacji .
Trzecia
Tak najważniejsze , szczególnie , że napisałem to na samym końcu i ,,przy okazji" (wiesz co oznacza skrót btw ? czy nie bardzo ) ? To że piszesz jakobym używał tego argumentu na miejscu najważniejszym , to jest właśnie mydlenie oczów , nic więcej .
Orzeu mam prawo inaczje oceniać niż Ty i mam prawo o tym pisać .
A to , że zbywasz każdą moją argumentacje hasłkami o propagandzie , mydleniu oczów i brakiem logiki , mimo iż faktycznie to ja skutecznie podważam większość Twoich argumentów , jest niczym więcej niż żenadą .
Chociaż muszę Ci orzeu szacunek w jednej sprawie przyznać . Mimo iż powoływałeś się już na brak logiki , mydlenie oczów i propagandę , to chyba jako jedyny starsz się zachować resztki racjonalności i nie piszesz niż o opłatach zryczautowanych
Chyba , ze coś mi umknęło .
Sambo
Słowa Poetteringa wskazują , że nie ma przyzwolenia na jakąkolwiek polityczną cenzurę filmu , przynajmniej w tych środowiskach od których możemy oczekiwać racjonalości .
Mord Katyński jest prawdą i anty-totalitarna częśc Europy nigdy nie będzie od tej prawdy uciekała.
To , że lewackie środowiska staraja się bojktować ten film(o ile tak faktycznie jest) i dyskusję o równośći totalitaryzmu komunistycznego z nazistowskim (tak jesT) , to nie może rzutować na ocenę całej Europy.
To już jest totalne zaślepienie.
Krucjata oświeconych
W zasadzie poza Sambem , który dosyć ubarwiono i dosyć nisko(ale jednak!) starał się polemizować , każdy z was na mój post w którym była tylko i wylącznie moja opinia na błędne dostrzeganie pewnych faktów przez Wolfyego , odpowiedział jakimiś hasełkami o propagandzie , płaceniu , gw i mydleniu oczów.
I to ja prowadzę tutaj propagandową i nierzeczową polemikę ?
Jeżeli wszystkie zdania odmienne są traktowane jako mydlecznie oczu , albo płatna propaganda , to wasz przepis na świat jest kiepski .
\Wydaje mi się , że forum służy do wymiany
różnych poglądów a nie tylko zaklepywania jednego spojrzenia na otoczenie i zjawiska w nim zachodzących.
Z tego co zwuważyłem praktycznie każda moja opinia , czego by nie dotyczyła jest tłamszona z miejsca przez krucjatę , tych którzy wyznają jedną oświeconą prawdę.
Najgorsze w tym jest to , że próba rzeczowej polemiki w tym przypadku jest b. rzadka(ostatnio b.b1906) a najczęściej sprowadza się do absurdalnych oskarżeń i niesprawiedliwych ocen.
Raczej ma dobrych ludzi i to nie tylko od marketingu w biznesowym tego słowa znaczeniu

Coś dziś na dla niego specjlanego przygotowali w ,,Teraz My" .