Wyświetl pojedynczy post
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2009, 00:56
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Po przeczytaniu wywiadu z TSW z Bednarzem troche sie załamałem. Dawno nie słyszałem takiego potoku negatywnych odpowiedzi, z przewazającym słowem o charakterze negacji wszystkiego co mogłoby Wiśłe wzmocnić i pomóc w obronieniu tytułu. Zastanawiam sie jak to jest mozliwe ze bogaty klub z olbrzymimi ambicjami do gry w Europie, prowadzi tak żenującą polityke transferową. Dlaczego w przypadku gdy mamy ewidentne braki kadrowe istnieje zapora finansowa. I całe zlo spada na Bednarza, w który tez potencjalnie nie jest bez winy. Zawsze mozna wykazac sie wieksza odwagą i stanowczością w postawieniu jasno sytuacji w jakies znajduje się Wisła. Bo nie kupienie bramkarza, w obecnej sytuacji to jest jedna wielka porazka!!
Na plus to tyle ze jak sie Beto nie sprawdzi to go wywalą...
Jak było spotkanie z Jamie z Bednarzem i Wilczkiem to Bednarz wspomniał, że dla Wisły skończyły się dawno czasy spektakularnych transferów i wydawania gotówki, a zaczęły raczej cięższe czasy oglądania złotówki z kilku stron i zaciskania pasa. Na jakiś zryw transferowy pewnie uda się czasem, namówić Cupiała, ale generalnie to będzie free transfer. Bednarz o tym wspominał może nie dosłownie ale mówił że skończyły się czasy szastania kasą. I to widzimy więc nie ma tu nic dziwnego. Najwyżej można się poskarżyć właścicielowi klubu. Jego klub, jego kasa. Bednarz ile może to stara się działać w dosyć ograniczonych warunkach budżetowych i chwała mu za to.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Twoim problemem jest to, że widzisz to co chcesz. Wisła nigdy nie była "bogata", a już na pewno nie teraz. A te nasze "olbrzymie ambicje" to też w większości wasze projekcje.
Ale dzięki takiej demagogii łatwiej uzasadnić całe to bicie piany, prawda? To nie wy jesteście oderwani od rzeczywistości, tylko działacze... Banda idiotów, których możecie sobie gromić "ex cathedra" za niesprostanie waszym ambicjom. Można i tak.

Jeżeli jednak chcesz poznać odpowiedź na pytanie kto Cię w przysłowiowego "ciula" robi - spójrz w lustro.

A według mnie na pewno więcej.
Nie będę nawet pytał skąd ta pewność, kolejny samorodny talent menadżerski się znalazł. Przeczyta taki skrót meczu, obejrzy kilka filmików na "youtube" i wie wszystko. Już wiem jak powinien wyglądać nasz skauting - ściągnąć kilku takich gości, dać im łącze stałe i paczkę czipsów. Proste, acz genialne.
Ten post wiele moim zdaniem wyjaśnia. Wielu z ludzi tu na forum samo sobie powymyślało, "pompuje balonik" jak to Wisła powinna wyglądać, jaki to ona ma wielki budżet transferowy i obraża się że rzeczywistość po raz kolejny odbiega od tego co sobie wymyślili. A przecież "jaki koń (Wisła) jest, każdy widzi".

Tymbardziej teraz jak euro jest po 5 zł. A chyba zawodnicy zarabiają w euro?
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 20.02.2009 o godz. 01:15.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując