Wyświetl pojedynczy post
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2009, 14:31
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ze hy? E5200 bardzo marny? jak on jest lepszy od mojego podkreconego Dual Core? Zreszta do gier i tak najwazniejsza jest grafika procek bez problemu z malenka zmiana w biosie(lub nawet w programie dolaczonym do plyty glownej) podkrecisz do 3ghz uzyskujac wydajnosc podobna do E8400.A roznica w cenie to drugie tyle za E5200... sam pomysl co sie bardziej oplaca...
Nie wiem, znawca nie jestem, kieruje sie przewaznie testami i opiniami z neta, tylko w sumie nie bardzo rozumiem jak Dual Core e5200(2,5x2, 2MB, FSB 800Mhz po podkręcenie do 3GHz może być porównywaly do e8400(3,0x2, 6MB, FSB 1333). Jakbym miał kupować komputer teżbym pewnie wziął ten bo cenowo roznica ponad 300zl.

Pytanie ode mnie:
Jaki procesor ma podobna wydajnosc do niepodkreconego e5200 i podkreconego do 3,2? Chodzi mi o C2D.

Ktos kiedys podawal link do porzadnego forum o monitorach, cofnalem sie kilka stron, ale nie znalazlem, takze jak ktos wie o co chodzi to prosze o zarzucenia linka.
Ostatnio edytowane przez wislak_92 : 10.02.2009 o godz. 20:41.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując