wislak68 napisał(a):

Tak z ciekawości: czy jeśli ktoś (np: UPR bo sądząc z retoryki uważasz sie raczej za liberała) zaproponuje reformy które będą Ci odpowiadać jeszcze bardziej to wtedy zaczniesz popierać własnie ich? Pytam bo rozumując w ten sposób dojdziemy do bardzo ciekawej sytuacji w której partie bedą licytować się na propozycje (wygra zapewne ta która zaproponuje najwięcej) nie przejmując się ich późniejsza realizacją.
Bo gdyby tak popatrzyc się na realizację tych propozycji PO to....słabo Panie, słabo. Trawestując klasyka: nikt ci tyle nie da co PO naobiecuje.
|
Generalizując, żadna partia nie zrealizowała jeszcze swojego programu wyborczego i lepsze głosowanie na programy niż kierowanie się wyłącznie partyjnymi brandami co jest tendencją w naszym społeczeństwie dominującą.
Arturo Qr2nów napisał(a):

|
Dobra do rzeczy, bo widzę, że ktoś mi (i nie tylko) zarzuca Anty-PiS i podobieństwo do koleżanek zza błoń. Otóż owszem, PiS i jego działacze wybitnie mnie irytują. Ale moje poparcie PO ma dlatego, że mi po prostu proponowane przez tę partię reformy odpowiadają. Natomiast mojej sytuacji nie polepsza rozliczanie historii, niemal wypowiedzenie wojny naszemu póki co jedynemu dostawcy surowców energetycznych. Nie odpowiada mi też wspieranie nierobów itd.
|
Mam tylko jedno pytanie: Co mianowicie rozumiesz używając w kontekście PiS stwierdzenia "wspieranie nierobów" bo jeżeli za "nierobów" uważasz np. ludzi pracujących za najniższą krajową to obrażasz drogi kolego ok. 20% społeczeństwa i jest mi za Ciebie zwyczajnie wstyd.
Do kolegi niżej: Podaj przykład jednej, błędnej decyzji prezesa NBP Sławomira Skrzypka bądź RPP której z urzędu przewodniczy, skoro to taka "miernota" to nie powinieneś mieć problemu. Rozumiem ponadto że dla Ciebie takie nazwiska jak Klich Kopacz Hall Kudrycka Drzewiecki to synonimy tytanicznej pracy i intelektualnej potęgi. Co do poddańczej wierności - pamiętasz jeszcze "trzech tenorów"? Olechowski i Płażyński zostali odsunięci od głównego nurtu w partii na własne życzenie?