Wyświetl pojedynczy post
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2009, 12:13
skrzynia1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie mam takie pytanie.... Bo zamierzam kupic Skylina R34 i przyjechac nim do Polski i teraz moje pytanie...Nie jestem pewien ale beda jakies problemy z zarejstrowaniem go i drugie jesli tak to pewno by trza bylo przekladac kiere nie orientujecie sie jaki koszt by byl tego i czy mozna cos takiego zrobic w Krk
Ciężka sprawa. Dostępność części do tego auta w Polsce jest prawie żadna. Pamiętaj, że potrzebna jest deska, światła, wycieraczki, pedały, kolumna i wiele innych. Do tego dochodzi robocizna, która w przypadku Skyline'a nie będzie tania. Musisz tez mieć odpowiednie badania techniczne, które de facto można załatwić. Swego czasu na allegro reklamował się pewien magik, który przekładał ponoć "w pełni profesjonalnie" Skyline'y. Wydaję mi się jednak, że jak chcesz użytkować to auto w Polsce napotkasz sporo problemów, pamiętaj że to nie perpetuum mobile i czasem trzeba coś wymienić i tu też da się we znaki dostępność części, swoje też musi spalić (a gaz raczej odpada ). Co jeszcze... Te auta do UK przypływają z Japonii i często są autami po prostu zajeżdżonymi w kraju kwitnącej wiśni. Jako ciekawostkę w kwestii przeróbek powiem Ci, że rok temu znajomy przekładał Volvo S60 i znalezienie części oraz warsztatu nie stanowiło problemu, a sam koszt wyniósł 6tys. zł. Mimo to nie obeszło się bez pewnych niedoróbek czy problemów po całej operacji.

Jak chcesz japońskiego ścigacza, to proponuję Toyotę Suprę. Ale trzeba się liczyć z kosztem ponad 50tys. zł, a w porywach nawet do 100tys. Oczywiście mowa o wersji 3.0 BiTurbo 330KM.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 08.02.2009 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując