FredzIo napisał(a):

Nie chce rozwijac tu dyskusji o religii, ale zarówno nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu(pijanstwo), jak i mowienie falszywego swiadectwa przeciw blizniemu(obelga) to powazne wykroczenia na tle religijnym. Ma to tyle od pogladow religijnych, ze jesli ktos nalezy do kosciola katolickiego i robi w/w rzeczy to jest w tym niekonsekwentny i nieszczery, czyli nieprawdziwy. Tyle.
Pewnie, ze nic mi do tego, ale temat wlasnie tego dotyczy. W kazdej sprawie mozemy napisac ze nic mi do tego. Bo tez nic nam do tego jak pilkarz gra, gdzie gra i za ile gra, a jednak to jest tematem naszych rozwazan.
Postaram sie, jednak przed obejrzeniem tego jedynie słusznego programu tlumaczacego sens posiadania tatuaza, jestem w stanie stwierdzic ze tatuaz sie robi, zeby sie czyms wyroznic, byc kims wyjatkowym. Ktos nie potrafi wyroznic sie na tle zawodowym, albo towarzyskim stara sie to nadrobic tatuazem, co jest o wiele prostsze. Oczywiscie niektorzy w ten sposob moga wyrazac poglady i uczucia, badz zwiekszac swoja atrakcyjnosc. Ale pewnie nie mam racji...
|
I tu kolego drogi jestes w bledzie, bo np mog sobie zrobic z jakiegos powodu. Smierc kogos bliskiego, przezyty wypadek i tak dziekuja za uratowanie zycia mozliwosci jest wiele.
Nie sadze zeby Malecki musial sobie robic tatuaz zeby sie wyroznic w tle lub na imprezie i bez tego jest rozpoznywalny.
Ja Ci dalej polecam ogladnij pare odcinkow tego programu to zobaczysz o co mi chodzi.