Gordian napisał(a):

|
Odtwarzacz mp3 Pentagram Vanquish R nie widzi mp3. Kiedy wgrywa się z komputera jest dobrze, potem jak się odłączy mp3 od kompa to nie ma piosenek. Próbowałem już wielu rzeczy. Robiłem katalogi,lu wgrywałem bez katalogów, formatowałem pamięć. Nic nie pomogło.Spotkał się ktoś z takim problemem?
|
Spotkał

Najprawdopodobniej masz problem z firmware'm odtwarzacza, po prostu się wykrzaczył i Twój odwarzacz jest już tylko pendrive'm. Rozwiązanie jest takie, że musisz pójść do jakiegoś machera i powiedzieć mu żeby wgrał nowy firmware ewentualnie poryć po różnych forach internetowych i próbować samemu (jak jesteś zielony jeśli chodzi o elektronikę to odradzam) chyba że gadżet jest na gwarancji to odrazu zanieś do serwisu, pewnie dadzą nowy.
TSman napisał(a):

witam mam pewien problem... posiadam cyfrówke Panasonic Lumix FS3, który upadł na ziemie mając wysuniety obiektyw. Obiektyw się jakby wgiął w aparat, ja go wyprostowałem, wyglada ok ale jest jeden problem:
1. zamazany obraz
2. obiektyw nie chowa się do końca
3. przy zoomie (+) w pewnym punkcie wyskakuje error i aparat sie wylacza.
i teraz moje pytanie: co mogło się zepsuć i jakie sa srednie koszta naprawy?
|
Z opisu wynika że uszkodziła się mechanika aparatu, a ściślej obiektywu. Nie za bardzo da się to chyba naprawić, choć nie wiem jaka optyka jest montowana w lumixach, jeżeli jest w miarę solidna to może może, raz w życiu udało mi się taką usterkę naprawić ale już więcej nie chcę bo mikromechanika to zajęcie dla masochistów (moim zdaniem). Raczej sam tego nie naprawisz, no chyba że masz obcykany temat konkretnie.
PS Nie przyniosłem żadnemu z Was dobrych wieści ale lepsza chyba taka odpowiedź niż żadna, jakby któremuś z Was udało się poradzić z problemem w miarę tanio i prosto to dajcie znać (ciekawość zawodowa

).
PS2 @Tom'ash jak będziesz w tej prezentacji miał np. równania matematyczne z edytora w oo to pokaże Ci krzaki, miałem z tego powodu lekki przypał na obronie magisterki to wiem