Wyświetl pojedynczy post
Baryl
Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2009, 14:16
puszek06 napisał(a):Wyświetl post
filmy z wytwórni disneya maja jeden szablon - który zaczyna irytować już wszystkich. Auta,gdzie jest nemo,dżungla itd wszystko to opiera się na okropnym schemacie powielnym za każdym razem. - motym podrózy,wartość przyjaźni, wyciągnie wniosków itp... człowiekowi się jużniedobrze robi. Na Madagasakr 2 się wybieram bo mam nadzieje że jak w 1 będzie jazda bez zbędnej otoczki "wychowaczej" kótra u Disneya mnie drażni...

Hehe. Zgadzam sie. Niestety- jaka publika takie filmy. Wystarczy wymyslec jakis motyw (zwierzaki, autka, owady, cokolwiek) dodac do tego pare dowcipow politycznych i o seksie- najlepiej tak zakamuflowanych zeby nadawaly sie dla dzieci- i okrasic smieszna grafika i coz- ludzie to kupia.
Zreszta chyba dobrze ze kupuja, bo gdyby wytwornie nie zarabialy na takich durnych projekcikach to nie mialyby kasy na te ciut bardziej ambitne i epickie produkcje.

Ale gdy czytalem Twoje narzekanie przypomnialo mi sie to, co mnie dreczy od dluzszego czasu w horrorach. Kiedys to ludzie mieli wene- wymyslali Cruggera, Crittersy, Aliensy, jakies takie rozne ciekawe historie. A teraz ciagle jeden i ten sam schemat.
Grupa nastolatkow i okrutny morderca. Z tym, ze pomysly sie juz tak wyczerpaly ze "okrutni mordercy" to juz nawet byly weze w samolocie, zimno (?!?!), wspomnienie, a nawet kur*a meteoryty! Zostaly juz chyba tylko niemowlaki, okrutny listonosz, posepny biustonosz-zabojca i drukarka ktora wciaga i mieli ludziom glowy (choc nie jestem pewien czy horrory na te tematy nie powstaly w ostatnich latach).

No i stad sle moje pytanie: ogladal ktos cos naprawde godnego polecenia ostatnimi czasy? Z horrorow czy horrorowatych.
Ostatnio do gustu przypadla mi tylko Mgla S. Kinga. Reszta obrazkow z latajacymi flakami i zgadywankami kto jest morderca/kto przezyje mnie nie interesuje.. Jak ktos widzial film z 2006-2008 nie pasujacy do powyzszego opisu to prosze napisac!

Dzieki
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując