The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakie filmy najbardziej lubicie oglądać?
Zdecydowanie nowości 216 34,18%
Stare klasyki - do nowości nie mam zaufania 35 5,54%
Raczej starsze,ale czasem i nowościami nie pogardze 201 31,80%
Obojętnie jakie - żeby tylko była okazja się piwka napić 88 13,92%
Jakie mi znajomi polecą 72 11,39%
Nie lubie oglądać filmów 20 3,16%
Głosujących: 632. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2008, 00:27
oglądałem całe "Egzorcyzmy Anneliese Michel" na Religii.
wywiera spore wrażenie, trzeba przyznać.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 01.01.2009, 17:45
wszystkim polecam Madagaskar 2 : byłem dzisiaj i wrażenie z filmu - super ! myślałem,że będzie mniej śmieszne bo to druga część itp. ale nic w tym rodzaju.wybierajcie się do kin.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.01.2009, 00:13
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
wszystkim polecam Madagaskar 2 : byłem dzisiaj i wrażenie z filmu - super ! myślałem,że będzie mniej śmieszne bo to druga część itp. ale nic w tym rodzaju.wybierajcie się do kin.
Czekałem z niecierpliwością bo 1 była po prostu REWELACYJNA ale miałem obawy ,że 2 nie da rady.
W takim razie wybieram się do kina w weekend
pozdrawiam
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 02.01.2009, 00:35
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Jutro... znaczy dziś na TVN-ie będzie pokazywany EUROTRIP. Jeśli lubicie się pośmiać, to polecam ;]

TVN, godz. 23:15
jak dla mnie film żenada ogladalem jakos 2 lata temu i do tej pory nie wiem jak się skonczył dotrwałem do momentu jak chyba na słowacje przyjechali i za 1$ zyli jak królowie zreszta z tego co pamiętam to tam gdzies na mapie Polska była calkiem zle zaznaczona czy jakos tak. Ogolnie obraz społeczenstwa USA i ich wiedzy na temat europy.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Stary 02.01.2009, 00:47
dokładnie - amerykańce z którymi miałem wystarczająco w życiu do czynienia maja wyobrażenie o krajach na wchód od Odry mniej więcej takie jakie pokazano w filmie.. mentalność amerykańska jest tragiczna, inne kraje trakują z nieukrywaną wyższością, jedynie przestawiciele wyższych uczelni starają sie zrozumieć i zgłębiać pewne sprawy... - nie dla takich filmów, papki tego typu mam już serdecznie dość

co do tematu - fajny był teraz cykl filmów Bergmana na TVP Kultura (rewelka stacja)
Odpowiedz cytując
gse
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.01.2009, 03:36
Oglądałem "Mirrors" i szczerze to nawet nawet..chociaż oglądałem lepsze jakiś czas temu jak "Rec" (to latanie z kamerą robi wrażenie ale zależy od gustów) ogólnie w "Lustrach" idzie przewidzieć w połowie co się będzie działo że jakieś (jak w "Pociągu z mięsem" gdy jak się widziało twarz pewnego "złego" bohatera wiadomo było że będzie rzeź...a końcówka tego filmu dramatyczna wręcz śmieszna a szkoda bo pomysł był fajny wukonanie do końcówki też apotem fantastyka) ale sie na szczęście przeliczyłem gdy pojawiło się pewne nazwisko...także po części zachęcam aczkolwiek kończy się jakby miała być 2 część zapewne zmyłka ;-$$

Bez "że jakieś" w drugiej linijce...sorry za OT ale brak opcji "edytuj" To może jeszcze dopisze Rec najlepiej oglądnąć na duuużym ekranie z dobrym nagłośnieniem
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 02.01.2009 o godz. 05:21.
Cytat:
...Nasza Siła Was Przerasta -WISŁA KRAKÓW- Lepsza Strona Tego Miasta...
Odpowiedz cytując
qazwsx123
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.01.2009, 10:51
Ja z filmów które ostatnio oglądałem to polecam :

-Nienawiść
-Fabryka zła
-Ostatni pociąg pancerny (troche zaklamany) serial 4 odcinkowy
- W rękach wroga
-American Pie- Dom Beta- można się fajnie pośmiać przy piwku z kolegami
-Red
-Seria BBC sławni wodzowie min. Cortez, Atilla, Spartakus, Rysio Lwie serce
-Walkiria- nie ogladałem ale zapowiada sie naprawde ciekawie, poczekam aż bedzie w kinie

A stanowczo odradzam ::
-Opór (strasznie zakłamany, i anty polski)

Odpowiedz cytując
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 02.01.2009, 12:12
Polecam "Niebieski" Kieślowskiego - świetna muzyka w tle, fajne przesłanie (film opowiada o wolności) i generalnie film ogląda się jakoś inaczej niż amerykańskie produkcje, gdzie twarz każdego aktora widziało się już milion razy.
Warto obejrzeć "Monachium"?
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.01.2009, 12:21
mb_1906 napisał(a):Wyświetl post
Warto obejrzeć "Monachium"?
Ja Monachium oglądałem dawno temu ale z tego co pamiętam film był dobry. Jeśli masz okazje to polecam najpierw książkę przeczytać bo opisuje wszystkie te mechanizmy bardzo dokładnie. Natomiast film jak to zwykle bywa nie może opisać zbytnio rozterek psychicznych bohatera a ten wątek w książce było często opisywany. Mimo to polecam ten trzymający w napięciu film zwłaszcza jak się lubi realne kino akcji (czyli nie wyskoczy tu jeden facet z pistoletem i 13 osób za jednym strzałem zabije).
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 02.01.2009, 14:23
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Czekałem z niecierpliwością bo 1 była po prostu REWELACYJNA ale miałem obawy ,że 2 nie da rady.
W takim razie wybieram się do kina w weekend
pozdrawiam
wiesz każdy ma inny gust i Tobie może się film na przykład nie podobać nie miej potem do mnie pretensji,że napisałem,że dobry a Tobie się nie podobał
Odpowiedz cytując
waka
Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2009, 19:25
Dwa bardzo dobre ostatnio ogładniete przeze mnie filmy:
Surveillance - bardzo dobry thriller córki Lyncha..
Slumdog millionaire - oparta na faktach historia dwoch dzieciakow zamieszkujacych slumsy Bombaju..Jeden z nich staje przed ostatnim pytaniem w Milionerach.Doskonały..
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.01.2009, 19:52
Ja ostatnio obejrzałem Zeitgeist.Addendum fajny dokument, działa na psyche

Jak ktoś ma jakieś podobne filmy jak ten lub 11 września- niewygodne fakty to niech napisze na forum albo do mnie na pw
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Od: 09.2008

Stary 02.01.2009, 20:05
Wczoraj ogladalem "Ostatnie zlecenie" (orginalny tytul "Bankok Dangerous") z Nicolasem Cagem,naprawde zaj...sty film polecam i to bardzo!!!!!! "Dziewczyna mojego kumpla"-tez na wypasie!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Stary 02.01.2009, 20:46
polecam " W Bruges" - nie wiem jak mogli to przetłumaczyc na "najpierw strzelaj, potem pytaj" - donbry filmik a rzecz dzieje się w uroczym tytułowym mieście belgjskim - mieszanka komedii,dramatu,sensacji - dość nietypowy - tzn nieszablonowy i wciągający
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 03.01.2009, 10:56
Jazda napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj ogladalem "Ostatnie zlecenie" (orginalny tytul "Bankok Dangerous") z Nicolasem Cagem,naprawde zaj...sty film polecam i to bardzo!!!!!! "Dziewczyna mojego kumpla"-tez na wypasie!!!!!!!!!!!!!
taa, dziewczyna mojego kumpla super film również polecam byłem ostatnio na nim w kinie kupa śmiechu
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.01.2009, 20:42
Polecam film ''Słaby Punkt'' - http://slaby.punkt.filmweb.pl/
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.01.2009, 20:51
puszek06 napisał(a):Wyświetl post
polecam " W Bruges" - nie wiem jak mogli to przetłumaczyc na "najpierw strzelaj, potem pytaj" - donbry filmik a rzecz dzieje się w uroczym tytułowym mieście belgjskim - mieszanka komedii,dramatu,sensacji - dość nietypowy - tzn nieszablonowy i wciągający

Nazwałbym to angielskim humorem,film rzeczywiście nietypowy przez to że to komediodramat ,warto go zobaczyć

Jesli komuś się podobał ostatni Bond to polecam film Taken ,dla mnie dużo lepszy od agenta 007
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Od: 09.2008

Stary 03.01.2009, 21:18
Oglądalem,bardzo dobry,ciekawy klimat!!! (ale chyba byl przetlumaczony "Najpierw strzelaj potem zwiedzaj",tak mi sie przynajmniej wydaje...)
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Stary 04.01.2009, 10:35
Ma ktoś może napisy do filmu ,,The Football Factory". Chodzi o napisy dopasowane do wersji ważącej 698MB z rozdzielczoscią 640x272/25 i trwającej 1:25:29. Szukałem na napisy.info i nie moge znaleźć, nie moge tez ich jakos zsynchroznizować Allplayerem, nawet te napisy co miałem ,,w paczce" wraz, z sciagnietym filmem nie pasują.

piter116 napisał(a):Wyświetl post
Ściągnij program Napi projekt.
Niestety nic nie znalazł
Ostatnio edytowane przez Brozinho_23 : 04.01.2009 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 04.01.2009, 10:43
Brozinho_23 napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś może napisy do filmu ,,The Football Factory". Chodzi o napisy dopasowane do wersji ważącej 698MB z rozdzielczoscią 640x272/25 i trwającej 1:25:29. Szukałem na napisy.info i nie moge znaleźć, nie moge tez ich jakos zsynchroznizować Allplayerem, nawet te napisy co miałem ,,w paczce" wraz, z sciagnietym filmem nie pasują.
Ściągnij program Napi projekt.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 04.01.2009, 12:30
Wczoraj ostatni dzień świątecznej "laby" postanowiłem coś obejrzeć. Jako, że kinoman ze mnie kiepski oparłem się na komentarzach torrenty.org. "Zassałem" dwa filmy: "The bank job (Angielska robota) i " W sieci pająka" z M. Freemanem. Oba polecam. Nie jest to może wyrafinowane kino ale jak już dotrwałem do końca to znaczy, że coś się tam w nich działo.
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Stary 04.01.2009, 12:50
Jakiś czas temu oglądałem Zabójczy numer ale teraz przypomniałem sobie o tym filmie. Jest to dosyć luźny film, czasem podchodzący nawet pod komedie ale mimo wszystko trzymający w napięciu. Do tego dochodzi zaskakująca końcówka, którą jest się w stanie przewidzieć choc nie jest to rzeczą łatwą
Dobra obsada: Bruce Willis, Morgan Freeman gwarantuje że musi to byc niezłe kino. Polecam
Odpowiedz cytując
Ni_Ma
Senior Member

Stary 04.01.2009, 21:14
maTyS. napisał(a):Wyświetl post

nie urzekło mnie, gdyby nie Król Julian (zdecydowana gwiazda II części) byłaby raczej kupa w porównaniu do jedynki.
Ale to kwestia gustu oczywiście.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Stary 04.01.2009, 21:51
co do Madagaskaru to oczywiscie pingwiny wymiataja absolutnie, film jak dla mnie dobry ale bez rewelacji.

Moze ktos polecic filmy w klimacie mafijnym. Chicago lata 30te itp,
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Stary 04.01.2009, 21:59
czarna dalia - typowy kryminał stylizowany na lata o okolo 40 - wiem nie to samo.. ale film mimo iż magiczne nazwisko reżysera i gwiazdy w obsadzie rozczarowuje i ja na nim po prostu spalem

jedyne co mi teraz przyłazi do głowy to "nietyklani" "droga do zatracenia" .. (oba dobre)
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Stary 04.01.2009, 22:02
czarna dalia - typowy kryminał stylizowany na lata o okolo 40 - wiem nie to samo.. ale film mimo iż magiczne nazwisko reżysera i gwiazdy w obsadzie rozczarowuje i ja na nim po prostu spalem

jedyne co mi teraz przyłazi do głowy to "nietyklani" "droga do zatracenia" .. (oba dobre)
Nietykalnych widziałem i mi tez sie bardzo podoba. De Niro jako Capone i grupka nietykalnych daja rade, bardzo dobrze wg mnie spisał sie Connery, bardzo charyzmatyczna i wyrazista postac
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Stary 04.01.2009, 22:07
lodecki napisał(a):Wyświetl post
filmy w klimacie mafijnym
Zobacz "Scieżkę strachu" jeden z lepszych filmów braci Coen.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Stary 04.01.2009, 22:40
Wszyscy chwalicie Madagaskar a widział ktoś Dżunglę?

Według mnie jest to bajka która w sumie przeszła bez większego echa a na to nie zasługuję. Może i fabuła nie rzuca na kolana ale za to jedna postać tak! Chodzi oczywiście o Bazyla czyli misia koale. Cały czas wygląda i zachowuje się jakby przedawkował eukaliptus dla mnie Dżungla mimo niemal identycznej fabuły przewyższa Madagaskar właśnie poczuciem humoru a chyba to jest najważniejsze w bajkach?
Odpowiedz cytując
Ni_Ma
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:19
Popieram, widziałam dżunglę i może dlatego madagaskar II nie rzucił mnie na kolana.

PS Owszem Bazyl kładzie na kolana ale Bożenka tez wymiata

Ostatnio edytowane przez Ni_Ma : 04.01.2009 o godz. 23:24.
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Stary 04.01.2009, 23:33
filmy z wytwórni disneya maja jeden szablon - który zaczyna irytować już wszystkich. Auta,gdzie jest nemo,dżungla itd wszystko to opiera się na okropnym schemacie powielnym za każdym razem. - motym podrózy,wartość przyjaźni, wyciągnie wniosków itp... człowiekowi się jużniedobrze robi. Na Madagasakr 2 się wybieram bo mam nadzieje że jak w 1 będzie jazda bez zbędnej otoczki "wychowaczej" kótra u Disneya mnie drażni...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów