Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2009, 17:08
westersyl napisał(a):Wyświetl post
http://lancenet.com.br/clubes/FLUMIN...a-quinta-feira

Kolejny news o Romeu, jeśli dobrze rozumiem co tam jest napisane to jeszcze dzisiaj powinno się wszystko wyjaśnić odnośnie tego czy zostanie we Flu ?
Zabawne.

Cytat:
Sprawa Romeu ma się wyjaśnić jeszcze w ten czwartek. Zawodnik chce zostać, ale Alexandre Faria (dyrektor sportowy Flu - przyp. mój) uważa, że będzie to trudne.

Wszystko wskazuje na to, że kwestia pozostania lub odejścia pomocnika Romeu ma się rozstrzygnąć w ten czwartek. Zawodnik i zarząd klubu spotkali się w tą środę i klub zajął stanowisko (jakie? - tego nie tłumaczą).

Były pewne nieporozumienia, ale je rozwiązaliśmuy. Fluminense ma u mnie pierwszeństwo i czekam na odpowiedź - powiedział Romeu, który już wielokrotnie dawał do zrozumienia że chce zostać w klubie.

Jednak według dyrektora sportowego Flu Alexandre Faria ciężko będzie o podpisanie umowy.

Rozmawialiśmy, on (zawodnik) zmienił zdanie ale mamy juz zamkniętą kadrę i sytuacja jest problematyczna - poinformował.
(w miarę wierne tłumaczenie, robiłem na szybko a nie mam słownika pod ręką)

Wynikało by z tego, że Romeu sam nie wie, czego chce - jeśli wierzyć temu Farii. Najpierw się targuje, Santos daje wyższy kontrakt o 25%, być może i Wisła daje większy a on skamle we Flu o nowy kontrakt. Jeśli to prawda, to znaczy że zawodnik boi się odejść do innego klubu, a więc ma słabą psychikę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując