westersyl napisał(a):

Zabawne.
Cytat:
Sprawa Romeu ma się wyjaśnić jeszcze w ten czwartek. Zawodnik chce zostać, ale Alexandre Faria (dyrektor sportowy Flu - przyp. mój) uważa, że będzie to trudne.
Wszystko wskazuje na to, że kwestia pozostania lub odejścia pomocnika Romeu ma się rozstrzygnąć w ten czwartek. Zawodnik i zarząd klubu spotkali się w tą środę i klub zajął stanowisko (jakie? - tego nie tłumaczą).
Były pewne nieporozumienia, ale je rozwiązaliśmuy. Fluminense ma u mnie pierwszeństwo i czekam na odpowiedź - powiedział Romeu, który już wielokrotnie dawał do zrozumienia że chce zostać w klubie.
Jednak według dyrektora sportowego Flu Alexandre Faria ciężko będzie o podpisanie umowy.
Rozmawialiśmy, on (zawodnik) zmienił zdanie ale mamy juz zamkniętą kadrę i sytuacja jest problematyczna - poinformował.
|
(w miarę wierne tłumaczenie, robiłem na szybko a nie mam słownika pod ręką)
Wynikało by z tego, że Romeu sam nie wie, czego chce - jeśli wierzyć temu Farii. Najpierw się targuje, Santos daje wyższy kontrakt o 25%, być może i Wisła daje większy a on skamle we Flu o nowy kontrakt. Jeśli to prawda, to znaczy że zawodnik boi się odejść do innego klubu, a więc ma słabą psychikę.