P.e.c.h napisał(a):

A ja mam pytanie, takie żeby się utwierdzić albo zmienić zdanie.
W 15 lat zebrali 96mln $, jaka to jest kwota w stosunku do wydawanych na służbę zdrowia pieniędzy?
|
heh ja wiem, że w 1999 a więc 10 lat temu - w ciągu całego jednego roku wydatki na służbę zdrowia wyniosły 31 miliardów złotych - jeszcze raz - 31 miliardów złotych. Do tego czasu wzrosło PKB i ogólny procent wydatków budżetu więc rocznie ta kwota jest zapewne dużo większa obecnie.
Wiem również, że wpływy Caritas i PCK są nieporównywalnie większe niż parady Owsiaka.
Nabili wam głowę sloganami jaka to orkiestra jest super i bez niej służba zdrowia nieistniałaby.
Zwyczajna propaganda na której żeruje Owsiak i cała klika przy kasie.
Owsiak w naszej lewackiej rzeczywstości moze sobie pozwolic na to na co cała reszta moze pomarzyć a więc:
- może publicznie lżyć osoby które niekoniecznie popierają jego akcje (vide swego czasu prezydent Przemysla)
- korzysta z państwowej propagandy w postaci czasu antenowego prawie przez cały dzień w publicznej telewizji.
No i gwóźdź programu - odsetki z zebranej kasy w PCK albo Caritas idą na co? Na cel główny czyli pomoc ludziom.
Odsetki w WOSP idą na co? Na lewacką wyżerkę - przystanek Woodtock.
I ma rację 1q2 - Owsiak wykorzystuje próżność i lenistwo ludzi. Próżność i lenistwo potęgowane przez wielkie medialne buuum.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43