Marszałek napisał(a):

|
Wystarczy,że będzie to robić Garguła i Łobodziński.
|
A sorry zapomniałem że każdy piłkarz Wisły jest od takiego Garguły czy Radovicia - czyli absolutnie czołowych piłkarzy ligi lepszy o 2 klasy. Jezu tylko czemu jesteśmy teraz czwarci skoro mamy skład ultra gwiazd jak an naszą ligę. Prawda jest taka że i Lech i Legia mają lepszy, a przynajmniej młodszy i lepiej rokujący skład od nas. Mamy kilku dobrych piłakrzy jednak więkoszśc z nich jest już leciwa i za 2-3 lata pokończą kariery albo zmienią kluby na znacznie gorsze. Co więcej zarówno Lech jak i Legia mają lepiej od nas zgrane drużyny. U nas kadra się trochę sypie. A ty dalej uważasz że jesteśmy taka potęgą że tacy piłkarze jak Garguła czy Radović moga tylko obniżyć nasz poziom. Niestety kadrowo jesteśmy tak słabi że być może w takich zespołach jak Jagielonia czy Lechia znaleśc można by piłkarzy którzy przynajmniej poprawili by rywalizacje w naszym składzie. Niestety wiekszość ma dziwne poglady wpojone wam w głowy przez redaktorków głupich gazet o beznadziejności naszej ligi które połączone z fantycznym zaślepieniem na słabości naszej drużyny daje takei efekty. Ani Wisła nie jest taka silna ani Liga taka słaba. Polonia Bytom potrafi z nami grac jak równy z równym - coś w tym musi być. Ale co tam my wolimy ekscytować sie transferami 2gożednych piłkarzy z rezerw zespołów zachodnich i liczyć że uda sie dobrze trafić. Co prawda znowu zdecydowana część i takimi transferami czuje się urażono i liczy na sprowadzanie samych gwiazd ma pretensje że Barcelona właśnie kupiła 2 serbów z partizana i pyta czemu Bednarz ich nie zakontraktował !! Głupi $%j !! Zwolnić go ! Niestety znikoma wiedza o footballu połączona z przesiąknieciem rynsztokowym poziomem dziennikarstwa sportowego i niedzielnymi kontaktami z footballem od świeta w telewizji polskiej daja takie wlasnie zatrważające efekty. Najgorsze jest to że i tak wszyscy i tak uważają sie za znawców piłki choć potrafią powtarzac jedynie utarte slogany.
Marszałku to nie słowa konkretnie o tobie. Mówie o ignorancji która dotyczy wszystkich również i mnie. NIestety czytając posty podobne do twojego w każdym temacie które w niezwykle błyskotliwy sposób wnosza mnóstwo do dyskusji krew człowieka zalewa. Czemu maja one służyć

Chyba tylko samozadowoleniu piszącego. Apeluje do was by ludzie którzy nie mają własnego samodzielnie wypracowanego zdania, tylko powtarzaja paplanine typową dla Iwańskiego czy Steca jadących po Polskiej Piłce jak po szmacie dla własnego dowartościowania, się opamiętali i spróbowali samodzielnie dojść do jakieoś wnisku po wcześniejszym zapoznaniu się z podatawami footbalu, lub oddali sie po prostu kibicowaniu, bez zaglębiania sie w szczegóły, ale i bez komentowania w wyżej wymieniony sposób.
Przepraszam za wylew żalu i złości, ale kiedyś to trzeba z siebei wyżucić. Nie łudze sie jednak ze cokolwiek to zmieni, zapewnę zacznie się od ujadania pseudo polonistów-analfabetów zażucających mi błędy, albo piszacych że to bełkot. Obawiam się że popełniam masę błędów ale mam to gdzieś nie amm czasu by je poprawiac! A przy szybkim pisaniu to naormalne że są literówki. Jeśli ktoś ma problem ze zdaniami złożonymi to polecam zaoczne szkoły podstawowe. Dla tych którzy mają problem z przeczytaniem tak duzej ilosci tekstu również.
Na koniec apeluje do moderatorów żeby jeśli zamierzają za powyższy post wlepić mi Bana, wlepili go jeśli uważają to za słuszne, lecz nie kasowali tego postu tylko przenieśli go tam gdzie uważają za słuszne.
Pozdrawiam