Cytat:
No dobra,ale jakie było podejście,mentalność,zarządzanie a ja właśnie o tym .
Jak dobrze pójdzie to w najbliższych latach prześcigniemy ich wszystkich,ja osobiście tak wróżę .
|
Hmm... Ja jestem trochę bardziej sceptyczny, aby to się mogło powieść potrzebny byłby jakiś impuls, aby świat przestał patrzeć na naszą ligę, jak na ligę słabą. Np. Czechom pomógł sukces na Euro '96. Austria jakąś markę utrzyma bo zawsze będzie kusiła zarobkami + ściągnie tych co zrobili się za starzy na Bundesligę. My w tym momencie nie mamy za bardzo z czego się wybić. Potrzeba sukcesów w pucharach bo z punktu widzenia Europy to Lech się prezentuje dosyć egzotycznie wśród innych klubów. Trochę jak taka Artmedia w LM.
Cytat:
Oczywiście-Wisła dorównała... W tym sensie że się osłabiła i zamiast rozwalać wszystkich i wejść do puefa to 4 miejsce po 17 kolejkach.
|
Nie, ja jestem daleko od stanowiska pesymistyczo-histerycznego, zakładającego upadek Wisły, która już tylko będzie oglądała plecy Lecha. Wisła się owszem osłabiła, ale inni naprawdę nie zagrali nic fenomenalnego. Gdyby Wisła w meczach z Górnikiem, Ruchem, Cracovią i ŁKS zdobyła 8 pkt na 12 zamiast 3, a tyle spokojnie mamy prawo wymagać od zespołu w takim składzie. Wisła miałaby 38 punktów, i wtedy można by powiedzieć, że to zespół,który pomimo osłabiania się utrzymał swój poziom. Wtedy wliczamy porażki z Legią i Lechem i jedną niespodziankę ze Śląskiem. Remis z Cracovią po ciężkich derbach na Kałuży i jeden remis-niespodzianka z Górnikiem/Ruchem/ŁKS-em. Pamiętajmy, że gramy o mistrza i z takimi drużynami powinniśmy wygrywać.
Była szansa bycia na +2 jesteśmy na -3. Kolejek zostało 13. Nikt nie załamuje rąk bo w 13 kolejek to możemy zrobić i 8-10 punktową przewagę. Wisła w zeszłym sezoniu była poza zasięgiem, teraz zeszła do poziomu konkurencji. Dla mnie takie są fakty. Zobaczymy co Skorża dostanie przed rundą wiosenną i czy z takim stanem jaki dostanie będzie w stanie wynieść drużynę na ten poziom. PUEFA, to akurat kwestia losowania, szczęścia zabrakło trudno, trzeba próbować.