Wyświetl pojedynczy post
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2008, 14:12
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Jakie masz pamieci? Bo tak naprawde w tym momencie to juz w wiekszej mierze od pamieci zalezy to jak mozesz podkrecic, ale to co piszesz o hardware monitor to mnie niepokoi. Skoro ustawiles na manual 1.51 V to powinienes miec takie napiecie a nie mniejsze. Powiem krotko w tym momencie nie ryzykowalbym juz z podnoszeniem napiecia na procesorze bo mocno w tym momencie juz obciazylbys nie tylko procesor ale i chipset i pamieci. Przyznam szczerze tez ze z takim czyms sie jeszcze nie spotkalem, zeby napiecia byly na manual a w Hardware monitor pokazywalo nizsze napiecie. Chyba ze zle spojrzales.
nie jestem obecnie u siebie, wiec nie moge niczego udokumentowac zdjeciami, ale jest dokladnie tak jak napisalem, hadware monitor w biosie, oraz wszystkie inne programy z poziomu windows wskazują to samo napiecie, 1.41, ale wiem, ze recznie musialem az pod 1.5125 podciagnac by komputer byl stabilny

dodam jeszcze, ze ustawiajac wszystko na 'auto' w biosie [czyli fsb=200] dopiero ustawienie napiecia w granicach 1.325 stabilizowalo komputer [oczywiscie wszystkie prgramy i hadware monitor pokazywal wtedy 1.22]

i kto mi to wyjasni, co tutaj sie dzieje?

pamieci mam GEIL BLACK DRAGON 2x1GB/800MHz CL4
Ostatnio edytowane przez Genio : 29.12.2008 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując