Wyświetl pojedynczy post
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2008, 02:07
PvD napisał(a):Wyświetl post
U was jak właściciel będzie się chciał przemianować to gdyby protesty nic nie dały to gdzie się podziejecie? co zrobicie jeśli obecny właściciel zmieni po raz kolejny nazwę spółki z KKS Lech, na Lokomotywa Poznań, i doda sobie do niebiesko-białych barw kolor zielony? to obrazicie się i co zrobicie? praw niematerialnych nie macie, WKP Lech nie istnieje a choćby istniał nie ma praw do herby barw i nazwy.
Doszedłeś do sedna.
Lech, wszystko co z nim związane opiera się w zasadzie na jednej podstawowej instytucji - są nią kibice utożsamiający się z miejscem, miastem, klubem, barwami. Lech to Lech, niezależnie od tego, jaki ma numer w KRSie, na czyim papierze grał w 2006 roku, jakiego ma aktualnie właściciela etc. Lech to ludzie, społeczność, reszta to dodatki. Chodzę na Lecha od 5 roku życia, przez ten czas był stary KKS, PKP jako nowa spółka, WKP, teraz jest KKS SA. I co z tego? Dla mnie Lech to te same emocje, te same barwy, ci sami ludzie których od sezonów widuję w sektorze. I podejrzewam, że dla Was Wisła znaczy mniej-wiecej to samo. Mnie nie interesują przekształcenia spółek, dla mnie uratowano mój klub z niebytu w 2006 roku. A jaki ma wpis w KRSie, to mnie nie obchodzi specjalnie. Pewnie zaraz odezwie sie jakiś pseudo-ideowiec bredzący coś o hipokryzji i 'honorze' i nie znając znaczenia tych słów, mam to gdzieś. Bo hipokryzją jest np to, że burzycie się jak Was nazywają GTSem, a sami nas od Amiki wyzywacie. Hyh, i gdzie tu Wasza prawość i 'honorowość'?
Odpowiedz cytując