Wyświetl pojedynczy post
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2008, 17:06
Piotr002 napisał(a):Wyświetl post
Oj, ja czytam dokładnie, ale najwyraźniej się nie rozumiemy. Zwracam uwagę na twoje nielogiczne sformułowanie. Napisałeś o dacie wpisu Amiki do KRSu, ok, dlatego ja uprzejmie się zapytuję w jaki sposób (w jakiej formie prawnej) funkcjonował klub piłkarski Amika przed tym 2002 r. skoro grał w Ekstraklasie od 1995 r. Na to pytanie nie raczyłeś mi jeszcze odpowiedzieć.
nie widzę nic nielogicznego,

a na twoje pytanie odpowiedzialem, gdybyś tylko raczył właśnie dokładnie czytać
[quote]skoro Lech istnial od 1922 czy Legia od 1916Wisła od 1906 to jakieś formy prawne musiały być, potem zaczęły sie przekształcenia w sportowe spółki
być może to były stowarzyszenia czy inne formy prawne nie wiem ale popytam i dokładnie ci odpowiem jak się dowiem,

Cytat:
Mój drogi, takiego rozwiązania nikt nie jest wstanie wykluczyć, nawet i Wisła gdyby Pan Cupiał zechciałby sprzedać dobra klubu, którego obecnie jest właścicielem. Wykluczyć tego nie możesz.
jakie dobra? prawo do logo? prawo do nazwy Wisła Kraków SA Towarzytwo Sportowe Wisła Kraków nie sprzedało się tak jak WKP Lech, dalej Towarzystwo Sportowe WIsła Kraków posiada prawo do nazwy Wisła Kraków, prawo do barw i herbu. Dlatego dalej sekcje Towarzystwa używają nazwy Wisła Kraków, nadal używamy tych samych barw nikt poza TS nie może ich zlikwidować albo zmienić. Oczywiście w spółce piłkarskiej mogą próbować zmieniać barwy, nazwy i dawać kolejne nowe loga ale kibiców by pewnie w takim wypadku nie mieli, a TS zawsze może powołać seniorską piłkę pod nazwą Wisła Kraków, z tradycyjnymi barwami i herbem.

U was jak właściciel będzie się chciał przemianować to gdyby protesty nic nie dały to gdzie się podziejecie? co zrobicie jeśli obecny właściciel zmieni po raz kolejny nazwę spółki z KKS Lech, na Lokomotywa Poznań, i doda sobie do niebiesko-białych barw kolor zielony? to obrazicie się i co zrobicie? praw niematerialnych nie macie, WKP Lech nie istnieje a choćby istniał nie ma praw do herby barw i nazwy.

Cytat:
Zresztą to co napisałeś w kwestii zaniechania używania marki czyli w tym przypadku nazwy "Lech" jest z punktu widzenia biznesu całkowicie bez sensu. Bo kto o zdrowych zmysłach rezygnowałby ze sprowadzonej i znanej marki? A nie zaprzeczysz, że taką jest właśnie Lech i co więcej za którą wcześniej zapłacił nie małe pieniądze.
wystarczy, ze ktoś poteżniejszy zechce odkupić od obcnego właściciela KKS Lech Poznań, a będzie np związany z Krakowem Łodzią czy Olsztynem i sobie zrobi ekstraklasowy OKS Olsztyn w 1 lidze, a wy nie mając żadnych praw znikniecie.

Cytat:
Myslmy realnie a nie wymyslajmy niestworzone teorie.
przykłady Pogonii Szczenin, Polonii (Groclinu) Warszawa, Zawiszy Bydgoszcz, Kujawiaka Włocławek, Polonii/Szombierki Bytom tą nie są niestworzone teorie. Też kupczono tym co u was, tzw prawami niematerialnymi.
Ostatnio edytowane przez PvD : 04.12.2008 o godz. 17:11.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując