Gwiaździsty napisał(a):

zim zum napisał:
No toś teraz podpadł na całej linni gimnazjalnym skorżomaniakom, którzy wyznają jedynie słuszna postawę pisania o Skorży, czyli na kolanach. Wszelka krytyka poczynań i dokonań Pana Nadtrenera jest występkiem porównywalnym z tzw. "kłamstwem oświęcimskim" w Europie.
A teraz na poważnie. Dokładnie czuję to samo jak i wielu kibiców, z którymi rozmawiam na trybunach, a którzy nie mają ochoty na pisanie na forum i przekrzykiwanie się tutaj z dzieciakami. Oni żyją w swoim matrixie.
Świeża krew w zespole potrzebna jest od dawna. W dobrych zespołach co okienko powinno sie dokupywać 2-3 graczy. I to mających realne wejście do zespołu. Dla trenera byłoby to pole ,manewru, a dla leserów bat. Jak bedzie teraz zobaczymy, ale niektórzy jak czytam liczą na ...9 zawodników .
Szkoda, że coraz mniej w klubie związanych z Wisłą sercem. Już wczesniej mówiono, że z tego warszawskiego zaciągu chleba nie będzie. Idą Święta czas na uspokojenie. Za jakieś 2 miesiące będziemy wiedzić w jakim kierunku to idzie. Narazie to będziemy zimować w niewesołych piłkarskich nastrojach.
Ja przewiduję jakieś zmiany dopiero gdzieś w czerwcu jak już będzie po wszystkim.
|
Mam do kolegi jedną uwagę - nie pisz o Skorży Nadtrener jeśli nie rozumiesz tego co piszesz! Sformułowanie Nadprezes o Cupiale ma sens - to On faktycznie kieruje klubem a nie prezes Wilczek. Ale co oznacza Nadtrener? Sugerujesz że pozycja Skorzy w klubie jest tak mocna że nie dyrektor sportowy, prezes czy rada nadzorcza podejmuje kluczowe decyzje transferowe itd (pomijam właściciela) ale Skorża?
I te uwagi że to niby gimnazjaliści... zluzuj trochę bo już idziesz po bandzie...
Ja dodam od siebie, że wszystkie czołowe zespoły grają bardzo nierówno. 2 wpadki pod rząd Urbana, Lech Smudy też gra nieregularnie,a wg mnie kadrowo są to zespoły jednak przynajmniej odrobinę lepsze od nas. Jedynie Polonia Warszawa gra swoje (to znaczy tyle na ile ma piłkarskiego potencjału). I gdyby w Legii czy Lechu byli równie w gorącej wodzie kąpani właściciele co nasz Nadprezes to Urbana i Smudy już by nie było

Dlatego nie ma co od razu zwalniać trenera....