Wyświetl pojedynczy post
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2008, 01:54
W kwestii dzisiejszego meczu to ten sam koszmar co ze Śląskiem - szmata Pawełka + słaba skuteczność Pawła i leżymy. Znowu była dominacja na boisku, znowu była przewaga w sytuacjach pdobramkowych, ale co z tego skoro nie mamy nikogo poza Pawłem kto mialby pojęcie o strzelaniu goli w tym klubie, a w każdym meczu gramy w 10 na 12 bo Mariusz to zawodnik rywali. Nie wiem tylko co wy się tak uczepiliście Maleckiego. Zagrał jeden slabszy mecz po wcześniejszych 7 świetnych i już teraz w wieku 20 lat jest jednym z najlepszych graczy na swojej pozycji.

Nie wiem czy moderatorzy nie powinni zamykać tematu tuż po meczu by paru emodzieciaków miało czas ochłonąć. Niech mi Gwieździsty i reszta "znafcuf" domagających się zwolnienia Skorży wyjaśni jaki lepszy trener mógłby przyjść do Wisły. Tylko pytam o realne propozycje czyli wolnych trenerów, którzy są w naszym zasięgu finansowym i chętni do pracy w polskiej lidze. Ciekawe czy poza miotaniem się na forum umiecie coś konstruktywnego zaproponować.

Od dawna wiadomo, że dzięki polityce transferowej naszego klubu mamy ćwierć bramkarza i jednego napastnika, na którego dyspozycji opiera się cała Wisła. Pytanie było czy Brożek zachowa formę do końca rundy i uda się jakoś dociągnąć do przerwy zimowej. Jeszcze dwie kolejki temu wydawało się, że tak bo byliśmy liderem - wystarczyło, że Paweł z Śląskiem i Ruchem zagrał padaczkę i jesteśmy na 5 miejscu.

Moim zdaniem teraz są 3 możliwe warianty:
- Cupiał zwalnia Skorże i zaczyna karuzelę trenerską. Wisła zajmuje miejsce w środku tabeli.
- Cupiał chwilowo zostawia Skorżę, ale znowu skąpi kasy na transfery. Zespół zajmuje 3 miejsce pod koniec sezonu i Cupiał wywala trenera.
- Cupiał zamiast zwalniać trenera wydaje spore pieniądze na sprowadzenie dobrych graczy na 3 newralgicznych pozycjach: napastnik, bramkarz i rozgrywający. Wisła zdobywa Mistrzostwo Polski.

Niestety znając skąpstwo bossa trzeci wariant wydaje się najmniej prawdopodobny.
Odpowiedz cytując