Rainbow napisał(a):

Ja mam takie pytanie:
Czy jeśli są zawody między szkołami w piłke nożną 1-3 Gimnazjum. I są składy 8 gra + 2 rezerwowych. To czy jeśli jeden nie pojedzie i zostanie tylko 9. to czy można wykluczyć daną szkołe z turnieju
|
Rozumiem kolega jeszcze w podstawówce, tak? Skoro takie pytanie zadał ;];]
Odpowiedź brzmi: Prawdopodobnie nie, gdyż zawodnicy rezerwowi, jak sama nazwa wskazuje, są opcją dla trenera (czy kogo tam macie) do zmiany podstawowego składu. Kolejnym argumentem jest fakt, iż są to zawody gimnazjalne więc nie sądzę aby jakiś wielki rygor był aby wykluczać drużynę z powodu braku 1 rezerwowego zawodnika (nigdy w życiu nie spotkałem sie z takim czymś, nawet w bardziej oficjalnych zawodach - nie tylko w piłce nożnej).
Bez napinki.
A tu moje pytanie. Jestem kompletnie zielony w sprawach udostępniania, przez różne serwisy typu RapidShare, miejsca do wrzucania plików. I podczas pobierania z Rapida jak wiadomo zachęcają Nas do zakupu Premiowanego konta, aby nie mieć limitów w ściąganiu, etc. Ceny są podane i na ten przykład za 30 dniowe konto musimy zapłacić 7 euro, co w przeliczeniu na PLN wynosi 3,88 * 7 = 27 zł (na dzień 24.11.08), czemu więc np na Allegro ludzie oferują takie samo konto - 30 dniowe - za cenę 19 zł? (A przecież Ci sprzedawcy z Allegro muszą jeszcze na tym zarabiać)
Więc, czy mógłby mi to ktoś kumaty wytłumaczyć?
Byłbym bardzo wdzięczny.