Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2008, 23:36
Snakes napisał(a):Wyświetl post
Czy ja pisalem cos o sektach Pisalem ci o tym ,ze sobie moze załozyc na rownych zasadach np Kosciol wyznawcow Elvisa Presleya( z tego co wiem to sa takze Koscioly o teoretycznie jeszcze kretynskich nazwach zwiazanych z ropa naftowa naprzyklad) .Wiem,ze zyjac w kraju w ktorym indoktrynacja religijna jest maksymalna juz od kolyski ( i pisze to bezprzesady) ,trudno ci zrozumiec ,ze mozna miec swiatopoglad niz ty(potem sie dziwia skad ta nietolernacja i agresja) ,a sekty sa napewno zakazane tak samo w USA jak i w Polsce.
Napisalem ze "American Dream" to liberalizm:gospodarczy i swiatopogladowy.
Przed Kosciolem nikt z Polski nie ucieka ,ale sadze ,ze jak tak dalej beda klasc łapy na narodowym majatku(ktory im sie rzekomo nalezy) ,to zaniedlugo sie dowiesz ,ze w twoim mieszkaniu bez twojej wiedzy bedzie zameldowany ksiadz,2 zakonnice i ministrant...Pozatym szkoda ,ze ci wspaniali kapłani nie sa tak samo konsekwetni,jak sie okaze,ze jakis wysoki ranga duchowny byl wspolpracownikiem SB ,wtedy zamiatanie pod dywan i cenzura jak za Komuny ,a jak mozna wydrzec jakąś działeczke ,nieruchomość to wszyscy sa świątobliwi.
Słuchaj, K_2, taki kit to możesz wciskać jakiemuś dzieciakowi na onecie. Twoje fobie i antypatie związane z Kościołem trudno traktować poważnie, ale to wszystko to tylko i wyłącznie rozmywanie tematu.

Zadałem proste pytanie: "dlaczego uważasz, że w Polsce łamane jest prawo do swobody wyznania?". Czekam na przykłady, a nie wzięte z sufitu zarzuty. To nie jest "NIE", nie są to też "Fakty i mity". Czekam na konkrety.

Tu, tu i tu masz informacje.

Poszukaj sobie też wiadomości o polskich kościołach neopogańskich(są nawet na wiki). Tyle myślę wystarczy, żeby Ci udowodnić, że powtarzana za twoimi lewackimi idolami teoria o opresyjnym państwie polskim to tylko przykład ignorancji i złej woli. Nikt wyznawców Peruna ani Światowida nie pali na stosie, nikt nie robi im problemów z praktykowaniem ich wyznań.

Ciebie boli po prostu katolicyzm, ale musisz zrozumieć jedno - nie udało się Twoim ideowym poprzednikom go pokonać, nie uda się i Tobie.

A o niezbywalności prawa do własności prywatnej była już dyskusja, ale jak widać niczego Cię nie nauczyła.

Na koniec - w polskim prawie nie istnieje termin "sekta", nie są więc one zakazane ani ścigane tak długo, jak długo nie złamią prawa. Jesteś jak widzę w temacie ignorantem, więc najpierw się doucz, a później powtarzaj kłamstwa z lewackich broszurek(jeżeli nadal będziesz uważał, że warto).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.11.2008 o godz. 00:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!