Wyświetl pojedynczy post
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2008, 08:00
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Z czwórki Cantoro, Sobolewski, Baszczyński, Zieńczuk zatrzymałbym tylko tego drugiego. Zamiast Cantoro można zakontraktowac tego Romeu.
Co o nim wiesz, że zastąpiłbyś nim tak łatwo Cantoro
Cytat:
Za Baszczyńskiego może zagrać Singlar, który poziomem nie odbiega od Baszcza.
Singlar zapowiada sie dobrze, ale do Baszcza to mu jeszcze dość daleko.
Cytat:
Alternatywą dla Singlara na prawej obronie może być Marcelo.
Marcelo jest raczej przygotowywany jako alternatywa albo następca któregoś ze stoperów (Clebera).
Cytat:
Zamiast Zieńczuka nasuwa się automatycznie kandydatura Garguły. A alternatywą dla Guły może być na lewym skrzydle Boguski.
Skąd Boguski na lewym i po co, skoro on ma grać na prawym i tam się dobrze czuje Może alternatywą dla Boguskiego na prawym zrobisz Pawełka

Cytat:
Jakoże Cantoro, Baszczyśki i Zieńczuk mają bardzo wysokie kontrakty, zastępując Baszcza niewiele słabszym, o ile wogóle słabszym Singlatem zyskamy jakieś 200 tyś euro. Myślę że Romeu i Guła będą zarabiać tyle co Zienczuk czy Cantoro czyli ok 200 tyś euro. Tak to widzę.
To wizja polityki kadrowo - finansowej nastawionej na oszczędności bez uwzględnienia aspektu sportowego - będzie taniej i co z tego, że gorzej ... Mam nadzieję że Cupiał i RN widzą to inaczej. Budowanie zespołu po to żeby taniej było jest mało rozwojowym kierunkiem. Najtaniej byłoby zatrudnić 23 kibiców - część grałaby za darmo dla samej radochy - takie rzeczy są jednak na porządku dziennym w ... lidze okręgowej.

Cytat:
I żadnych Krzynówków. Piłkarz co drugi sezon nie gra i ma 32 lata to niestety nie wzmocni naszego zespółu. Jacek był kiedyś dobrym piłkarzem, momentami nawet bardzo dobrym, jednym z lepszych lewoskrzydłowych w Europie, ale niestety Magath go załatwił. Teraz to jest cień tamtego klasowego zawodnika.
Tu zgoda. Nawet jakby miał przyjść jako wolny zawodnik i za niewielki kontrakt to trzeba byłoby dobrze pomyśleć. Choć Krzynio potrafi wiele to ostatnio nie pokazuje nic (wiadomo - nie gra) i nie wiadomo czy do formy wróci.
Odpowiedz cytując