Temat: Prawo jazdy
Wyświetl pojedynczy post
Polly
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2008, 15:36
ok Panowie z chęci wyjasnienia tego konfilktu wybrałam się z wizytą do brata: zawodowego, doświadczonego, wykształconego w tym kierunku kierowcy.

(PS. Elendil w moim poście #941 napisałam jak zawracać w tej sytuacji więc Twoje spostrzeżenie jest niekompletne )

rozrysowalismy z bratem wszystkie sytuacje i wyszlo na to, że i ja popełniłam błąd i Wy

gdy nie ma skrzyżowania to trzymamy sie bezpośrednio swojej wysepki - moja racja
przy skrzyżowaniu gdy wysepka dosięga do jezdni poprzecznej dojezdzamy do dalszej wysepki, a gdy w w/w sytuacji wysepka nie dosięga do jezdni poprzecznej czyli nie sprawia, że jedziemy pod prąd (Wasza racja) możemy zostać przy swojej wysepce (moja racja).

Ale oczywiście od tego wszystkiego są odstępstwa w postaci znaków pionowych jak i zarówno w tych poziomych

co do ronda, to niezależnie od świateł włącza się kierunkowskaz pokazujący gdzie się ma zamiar jechać jak i przy wyjeździe, nie jestem tylko pewna czy to przypadkiem nie zależy od ilości pasów w rondzie, ale jak mówię, nie mam pewności
Ostatnio edytowane przez Polly : 25.09.2008 o godz. 15:44.
WKS ŚLĄSK WROCŁAW

Polsko przepiękna, najwspanialsza !!

Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Odpowiedz cytując