Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2008, 20:55
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Co drugi post z tego tematu nadaje się do Łapu Capu. Jak już podajecie jakieś linki na transfermarkt, to łaskawie raczcie spojrzeć do kiedy zawodnik ma kontrakt, ale ten właściwy, a nie do kiedy obowiązuje jego wypożyczenie. Tak, tak prawie połowa piłkarzy w ligach brazylijskiej, portugalskiej, serbskiej, chorwackiej itp. to piłkarze czołowych klubów wypożyczeni do słabszych drużyn. Właśnie w ten sposób tamte kraje produkują masowo jeśli nie gwiazdy, to przynajmniej solidnych kopaczy, podczas gdy Polska trwa w marazmie, bo nawet Pogoń Szczygłówka ma mocarstwowe ambicje, dlatego stawia na starych dziadów, a młodzież kisi w rezerwach. Jeżeli myślicie, że takich dwudziestoletnich wartościowych piłkarzy Wisła jest w stanie wyciągać to jesteście w błędzie. W Polsce jak ktoś pokaże choćby cień talentu, to natychmiast jego cena jest windowana do niebotycznych rozmiarów. Myślicie, że nas stać na Mąkę? Śmiem wątpić. Jeżeli Małkowski faktycznie coś pokaże, to do walki o niego będziemy mieli kilku konkurentów i też cena pójdzie w górę. Popatrzcie za ile poszedł Lewandowski, ile chcą za Pawłowskiego, czy majewskiego. Nawet za takiego Lisowskiego Widzew chce jak cygan za matkę.

Z Polski to my możemy liczyć tylko na wolny transfer albo jakieś dziwne kombinacje, strajkujących piłkarzy, kłótnie w drużynie itp. Inaczej trzebaby strasznie przepłacić.

Młodzieży należy szukać, ale tak naprawdę nie tej w wieku 20 lat, która jest jako tako ukształtowana i oczekiwać od tych piłkarzy walki o pierwszy skład, tylko pogrzebać głębiej sprowadzać nastolatków i wychowywać ich na Wiślaków.

Rozbrajają mnie też komentarze brać tego, brać tamtego, dobry jest. To są gwiazdy jednego kopnięcia, a Wy twierdzicie, że nadają się na naszą ławkę. Z całym szacunkiem do tych piłkarzy, ale wyobrażacie sobie, że taki Małkowski wychodzi przeciwko TT, czy Barcie? Ja niespecjalnie. Jakby Bednarz latem zrobił Wam takie transfery, to byście na nim suchej nitki nie zostawili.

W kwestii murawskiego, to on do Lecha nie przeszedł. On był w kadrze Amici i w sumie nadal w niej jest.
Przejaskrawiasz - tacy piłkarze jak Murawski skądś się biorą. Pomyliłem się - dawna Amica go kupiła z Arki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rafa%C5%82_Murawski
Sądzisz że taki Mąka w pucharach zagrałby gorzej niż Łobodziński albo Zieńczuk?
Zobacz - taki Rybus, Majkowski w Legii już grają (grali) całkiem przyzwoicie. Ja spokojnie moge sobie wyobrazić Małkowskiego wnoszącego więcej niż Zieńczuk do gry w tym sezonie choćby w lidze!

Ja bym się cieszył z takich transferów (pisałem) wolę takich Małkowskich, Lewczuków, Mąki i innych jeśli nie sprowadzamy gwiazd! Małkowski przed tym sezonem grał w Jastrzębiu - czemu nie. Lepszy rydz niż nic A z młodego piłkarza może coś być.

Przewagą Zieńczuka jest zgranie z resztą (w takiej formie jak jest teraz) i nic więcej.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.09.2008 o godz. 20:57.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując