|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Co do kontraktów zawodników nie myśl że Bednarz nie myśli o ich przedlużeniu. Gość jest dyrektorem sportowym wiec wie co ma robic... kto to jest Okotie? Ettien? Co do krzynówka to juz nie ma sensu... wypalił się i pewnie zadał by astronomicznego kontraktu wiec po co nam kolejny grajek na lawke. Uche już u nas byl chyba ze 3 razy hahahah
Ostatnio edytowane przez www.rallyonline.prv.pl : 23.09.2008 o godz. 09:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cleiton Xavier to jest bardzo dobry piłkarz jak na warunki Brazylijskie, a wręcz kosmiczny jak na warunki polskie. Wątpie w to że Bednarzowi uda się znalezć drugiego takiego jelenia jak Marcelo i namówić do gry w Wisle. Cleiton jest szybki, ma bardzo dobry drybling, ciąg na bramkę i o klase przewyższa wszystkich ofensywnych pomocników w naszej lidze, z Rogerem włącznie. O ile dobrze pamiętam grał w Internacional z Nilmarem i Sobisem. Za Chiny do Wisły nie przyjdzie, jest po prostu za dobry.
To jest zawodnik tej klasy co brazylijczycy w Szachtarze czy CSKA Moskwa. Pozatym koles w cienkiej drużynie strzelił 8 goli i miał 3 asysty, w 23 meczach, to robi wrażenie na każdym menadżerze. Mało jest w polskiej lidze środkowych, czy ofensywnych pomocników co strzelają tyle goli. Ale jak masz taki pomysł napisz maila Bednarzowi i daj mu do myślenia, może coś wykombinuje. http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ho/profil.html Już tego by było znacznie łatwiej wyciągnąć, a to też jest bardzo dobry i zdolny gracz.
Ostatnio edytowane przez pawelos84 : 23.09.2008 o godz. 13:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Popieram wcześniejszy pomysł ściągnięcia Macieja Małkowskiego. Wygląda na to że może z niego coś być: najlepiej podający pomocnik w II lidze w zeszłym sezonie, teraz w ektraklasie piękną, techniczna bramka, a jest to piłkarz na pozycję gdzie jest luka: lewą pomoc
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
a ja bym na jego miejscu poszukaj w niższych polskich ligam tam znajduje się wiele talentów...wiem ze ameryki nie odkryłem
ale przydał by się jakiś młodzian z Polski![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Gdybym byl Bednarzem to bym czasem tak z dupy sprawdzal zawodnikow o ktorych pisza kibice Wisly w temacie "Gdybym byl Bednarzem...". A noz łyżka widelec.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Oglądam mecz Wisła Płock - Legia w PP i jest taki młody środkowy pomocnik Łukasz Grzeszczyk grający dawniej w Zniczu Pruszków. Ponadto nie grający dzisiaj Kamil Gęśla. Nie są to oczywiście wzmocnienia na już do pierwszej 11 ale - 16?
![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.09.2008 o godz. 19:31.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Szkoda że o Murawskim nikt nie pomyślał 2-3 lata temu. Wówczas już mówiło się iż ma sporą przyszłość przed sobą. A i Lech nie był w takim gazie jak teraz.
Moim zdanie wyciągnięcie go teraz jest niemożliwe. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z tego co pamiętam to Lech jednak coś tam zapłacił za Murawskiego Arce.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.09.2008 o godz. 20:04.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Co drugi post z tego tematu nadaje się do Łapu Capu. Jak już podajecie jakieś linki na transfermarkt, to łaskawie raczcie spojrzeć do kiedy zawodnik ma kontrakt, ale ten właściwy, a nie do kiedy obowiązuje jego wypożyczenie. Tak, tak prawie połowa piłkarzy w ligach brazylijskiej, portugalskiej, serbskiej, chorwackiej itp. to piłkarze czołowych klubów wypożyczeni do słabszych drużyn. Właśnie w ten sposób tamte kraje produkują masowo jeśli nie gwiazdy, to przynajmniej solidnych kopaczy, podczas gdy Polska trwa w marazmie, bo nawet Pogoń Szczygłówka ma mocarstwowe ambicje, dlatego stawia na starych dziadów, a młodzież kisi w rezerwach. Jeżeli myślicie, że takich dwudziestoletnich wartościowych piłkarzy Wisła jest w stanie wyciągać to jesteście w błędzie. W Polsce jak ktoś pokaże choćby cień talentu, to natychmiast jego cena jest windowana do niebotycznych rozmiarów. Myślicie, że nas stać na Mąkę? Śmiem wątpić. Jeżeli Małkowski faktycznie coś pokaże, to do walki o niego będziemy mieli kilku konkurentów i też cena pójdzie w górę. Popatrzcie za ile poszedł Lewandowski, ile chcą za Pawłowskiego, czy majewskiego. Nawet za takiego Lisowskiego Widzew chce jak cygan za matkę.
Z Polski to my możemy liczyć tylko na wolny transfer albo jakieś dziwne kombinacje, strajkujących piłkarzy, kłótnie w drużynie itp. Inaczej trzebaby strasznie przepłacić. Młodzieży należy szukać, ale tak naprawdę nie tej w wieku 20 lat, która jest jako tako ukształtowana i oczekiwać od tych piłkarzy walki o pierwszy skład, tylko pogrzebać głębiej sprowadzać nastolatków i wychowywać ich na Wiślaków. Rozbrajają mnie też komentarze brać tego, brać tamtego, dobry jest. To są gwiazdy jednego kopnięcia, a Wy twierdzicie, że nadają się na naszą ławkę. Z całym szacunkiem do tych piłkarzy, ale wyobrażacie sobie, że taki Małkowski wychodzi przeciwko TT, czy Barcie? Ja niespecjalnie. Jakby Bednarz latem zrobił Wam takie transfery, to byście na nim suchej nitki nie zostawili. W kwestii Murawskiego, to on do Lecha nie przeszedł. On był w kadrze Amici i w sumie nadal w niej jest. Powód: Murawski mi się z małej litery napisało...
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 23.09.2008 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rafa%C5%82_Murawski Sądzisz że taki Mąka w pucharach zagrałby gorzej niż Łobodziński albo Zieńczuk? Zobacz - taki Rybus, Majkowski w Legii już grają (grali) całkiem przyzwoicie. Ja spokojnie moge sobie wyobrazić Małkowskiego wnoszącego więcej niż Zieńczuk do gry w tym sezonie choćby w lidze! Ja bym się cieszył z takich transferów (pisałem) wolę takich Małkowskich, Lewczuków, Mąki i innych jeśli nie sprowadzamy gwiazd! Małkowski przed tym sezonem grał w Jastrzębiu - czemu nie. Lepszy rydz niż nic A z młodego piłkarza może coś być.Przewagą Zieńczuka jest zgranie z resztą (w takiej formie jak jest teraz) i nic więcej.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.09.2008 o godz. 20:57.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Według mnie powinny byc prowadzone staranie o piłkarzy:
Mąka który widac ze jest perspektywiczny i jeśli mu woda do głowy nie uderzy to mże być dobry napastnik a ściągnięcie go z poloni chyba nie powinno byc jakos wyjątkowo trudne. http://www.transfermarkt.de/de/spiel...el/profil.html Malarz alternatywa dla Pawełka który bez rywalizacji nie zawsze ma pewne interwencje a Malarz powinien byc zainteresowany grą o LM ponieważ bedzie teraz (teoretycznie) łatwiej po reformie a każdy słyszał jak Malarz dobrze w grecji broni http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sz/profil.html Janusz Gancarczyk pomocnik lewy swoimi występami pokazuje że grac w pilke umie i jak Wisła by po niego sięgneła to mógł by być z niego pożytek moze byc alternatywą dla Zienia http://www.transfermarkt.de/de/spiel...sz/profil.html Mateusz Cetnarski utalentowany pomocnik środkowy ofensywny który pod nieobecność garguły przez kontuzje godnie go zastąpywał http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ki/profil.html Jeśli by sie nie udało to brać Gargułe któremu kończy sie powoli kontrakt wiec jego cena maleje http://www.transfermarkt.de/de/spiel...la/profil.html Pawłowski młody pomocnik prawy który nie powinien miec problemu z rywalizacją z Łobodzińskim który dość powoli dochodzi do formy http://www.transfermarkt.de/de/spiel...on/profil.html Napoleoni z widzewa jako jedyny pokazywał ambicje w widzewie w poprzednim sezonie i jako jeden z nielicznych strzelał gole w widzewie chociaz gra na lewej pomocy http://www.transfermarkt.de/de/spiel...no/profil.html Kazmierczak hm i moze zaryzykuje i moze warto było by sie starac o Kaza który gra obecnie w 1 lide angielskiej i jak by dostał dobrą oferte to mógł by być zainteresowany a może bycalterantywą dla Sobola lub Cantoro którzy nie są już młodzi http://www.transfermarkt.de/de/spiel...az/profil.html Wypisalem wszystkich piłkarzy których uwazałem za ciekawych i ktorych moze warto w paru meczach zobaczyć. Nie mówie zeby odrazu Wisła wpadała w szał transferowy i kupiła ich wszystkich ale 2-3 by sie przydało. To jest moja wizja a co wy o niej myslicie Powód: dodanie piłkarza
Ostatnio edytowane przez Overmars : 23.09.2008 o godz. 21:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Gancarczyk, Cetnarski i Malarz, dobre propozycje przewijajace sie już kilkukrotnie
przydaliby się jacyś Polacy do składu a nie sami zagraniczni... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
bardzo dobre spotkanie w pucharze Polskim przeciwko Legii rozegral dzis on:
Artur Melon klub: Wisla Plock pozycja: bramkarz urodzony: 09.04.1986 w Lodzi wzrost: 1,90 m waga: 82 kg kontrakt w Wisle Plock do: 06.2011 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja zainteresował bym się Madejskim z Górnika, dzisiaj 3 bramy w pucharze, chłopak fajnie się rozwija i jako nieliczny w tym sezonie w Górniku nie zawdozi, dzięki słabej grze Zabrzan, na Madejskiego nikt nie zwraca uwagi w tej chwili, więc myśle że za 200-300 tys. euro był by do wyciągnięcia. Jest w kwiecie wieku ma 25 lat i na skrzydle mógł by być godnym następcą Zienie, który myśli o powrocie do Lechi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
A za tydzień ch..a będzie grał, i co? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|||||||
|
||||||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Madejski zawsze był uważany za duży talent, szybki z bardzo dobrym dryblingiem, w Hutniku grał naprawdę dobrze. Wielu wróżyło mu wielką karierę. Madejski ma coś podobnego do Kosy, tzn. duży ciąg na bramkę. Moge się założyć że jeszcze w tym roku zadebiutuje w kadrze.
A Pazdan mnie jakoś nie przekonywał nigdy, co innego Piotrek. |
|
|
|
Guest
|
|
Reszta zbyt droga, za dobrze im w obecnych miejscach (Polonia i Sląsk mają całkiem fajne budżety i stabilizację więc za czapkę gruszek sprzedawać nie będą, tym bardziej konkurentowi). Kaźmierczak - ława w Porto, ława w Derby - tzn. słabo z techniką o czym bylo wiadomo, ale także fizycznie, a przecież jego gra opiera się na sile i wydolności. Podobnie nie wierzę, żeby Kasperczak chcial puścić Madejskiego czy kogokolwiek ważnego dla Górnika do Wisły. Za to Małkowski z Odry może być w naszym zasięgu. Wiemy jaki jest pułap możliwości Marka Z., moim zdaniem tylko świeża krew może podnieść jakość naszego lewego skrzydła (chyba, że Diaz...). Chyba, że BC zechce sięgnąć do kieszeni to wtedy możemy mieć każdego z nich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ktoś wspominał o Eduardo Ratinho, że kończy się temu piłkarzowi kontrakt. Trochę zaskakujące, by mieć w swoim składzie gwiazdę CM'a
, ale czemu nie ? Skoro notowania piłkarzy praktycznie zawsze pokrywają sie z rzeczywistością ? Np. Carlos Vela.Tylko ile taki gracz chciałby zarabiać i czy nie jest przypadkiem "po słowie" z jakimś europejskim klubem i dlatego nie podpisuje nowej umowy ? edit: Wszystko jasne. Sprawdzilem gościa na transfermarkcie i ma kontrakt do 2011 z Corinthians. Do tej pory był już wypożyczany do CSKA Moskwa i Touluse i chyba tylko taka możliwość wchodzi w grę. Gdyby ktoś chciał z nim podpisać kontrakt, to pewnie jakaś gruba sumka byłaby potrzebna.
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.09.2008 o godz. 16:55.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ze garguła nie najlepiej teraz gra wiadomo wiec dlatego na pierwszy plan ustawiam Cetnarskiego
a Napoleoni byl by wzmocnieniem dobrym Gancarczyka jak by sie dzialacze nasi postarali to jest do kupienia |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Zgadzam się co do Napoleoniego. Sam o nim kiedyś pisałem. Podobnie jak i o Rui Miguel'u z Pacos Ferreira (w tamtym sezonie Zagłębie Lubin).
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...el/profil.html Grywał sporo w Zagłębiu i dał się poznać jako dobry zawodnik. Dynamiczny, dobry technicznie, potrafiący dryblować i uderzyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Mam pytanie:
Mógłby mi ktoś powiedzieć do kiedy w Wisłe ważne kontrakty mają tacy piłkaarze jak Sobolewski, Cantoro, Baszczyński? Bo na każdej stronie widnieje inna data wygaśnięcia kontraktu, np w przypadku Sobolewskiego przeplatają się trzy daty : 30.06.09,31.12.09,30.06.10 z Cantoro jest podobnie, u Baszcza pojawia się jedna data : 30.06.09 ale kiedyś Pan Bednarz mówił że mamy jeszcze półtora roku na przedłużenie kontraktu więc nie należy się śpieszyć. Ja już się pogubiłem więc jeśli ktoś mógłby mi napisać do kiedy dani zawodnicy mają ważne kontrakty albo podać jakieś wiarygodne źródło to będę wdzięczny. Apropo propozycji transferowych : myślę że szukanie młodych zdolnych w niższych Polskich ligach jest dobrym pomysłem ale jeśli chodzi o Młodą Ekstraklasę a pierwszą drużynę to my musimy wzmocnić i mam kandydata, młody perspektywiczny , może jeszcze nie do pierwszej 11 ale jako alternatywa dla np. Jirsaka świetny.Mój kuzyn mieszka we Francji i powiedział mi że On za jakiś czas będzie grał w wielkim klubie bo jak się go ogląda to aż miło, szybki, dobrze wyszkolony technicznie, dobry drybling : http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ah/profil.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Przyjrzałbym się bliżej Adamowi Stachowiakowi - bramkarzowi Odry Wodzisław. Jest młody i bardzo zdolny. W przyszłosci moze być jednym z lepszych ligowych bramkarzy.
Dawid Nowak z GKS Bełchatów wraca do formy sprzed kontuzji. Jest nominalnie napastnikiem, choć dzisiaj grał na skrzydle i zaliczył 2 asysty. To naprawdę bardzo ciekawy gracz... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ważne że można go wyporzyczyć, pewnie w Corinthians mają jeszcze lepszego prawego obrońcę. W każdym razie Ratinho już w Lidze Mistrzów zagrał i napewno byłby ciekawym wzmocnieniem składu. To jest bardzo ofensywnie grający dynamiczny obrońca z dryblingierm, coś w stylu Piotrka Brożka, tylko trochę lepszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Costly umieścił dziś dwie brameczki Odrze w Wodzisławiu. W sumie jego charakterystyka pokrywa się z tym czego szuka Skorża, wysoki, silny, dobrze grający głową, a do tego dobry technicznie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
faktem jest jednak że jest to ciekawy zawodnik...choć wolałbym Nowaka z PGE. mi dziś w meczu z Wisłą podobał się Karwan...ale to chyba mało realny transfer. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|