Wyświetl pojedynczy post
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.09.2008, 15:25
South napisał(a):Wyświetl post
zasada jest taka, że można pieśni klubowe adaptować na potrzeby lepszego dopingu kadry
co innego między klubami
Tak, nie mam nic przeciwko by adoptować na potrzeby reprezentacji.

ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
xero boye? A mało ich jest? Nie chce napinki ani zbędnych dyskusji, ale czy wasze 'Wisła to jest potęga'... to nie czasem trochę przerobione 'Mistrzem Polski jest Legia'?
Czy 'My wierzymy w KKS' to nie czasem pieśń Lechii Gdańsk?
Czy na każdym wyjeździe nie słyszysz 'Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz/nasza xxxxx gra'?
Tak samo jak już prawie wszędzie słyszę 'Moja jedyna miłość'

Dla mnie to głupota. Piosenka klubu 'x' nie powinna być przerabiana przez klub 'y'. W ten sposób kluby nie mają swojego stylu
Złe porównanie. To ja użyje poprawnego. Są przyśpiewki które po prostu " nie wypada " kserować, tu nawet xero boye powinni dać sobie siana. Dlaczego ? Cytat pana niżej.

e napisał(a):Wyświetl post
hihi
wiesz.. takie Mistrzem Polski jest, czy My wierzymy jest na 80% stadionach a "jestesmy zawsze tam.." jest na kazdym stadionie, a HSV jest specyficzna melodia, kojarzona z Wisla, jedyna w swoim rodzaju - NASZA i dumny jestem z tego ze uzyto ja po raz kolejny na meczu repry 8)
Otóż to.
e napisał(a):Wyświetl post
co do HSV na innych stadionach, to raczej poza Slaskiem nikt sie z tym nie wypuszcza, bo troche wstyd bylby.. ktos tam jeszcze chyba probowal ale im nie wyszlo 8)

PS: mowa o polskim podworku.
Ponoć na nowohuckich osiedlach śpiewa już to po swojemu Hutnik.

!(Z) napisał(a):Wyświetl post
HSV nie jest nasza.. tylko HSV..
takie pitolenie o kserach w ogole z dupy wyjęte i służy tylko do zabawy w tenisa stołowego z rywalami.. a po co..
W takim razie niech każdy kseruje od każdego. Zasada jest prosta: kto pierwszy ten lepszy.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Czy to znaczy, że HSV jest nasza piosenką? My jej przeciez nie wymyśliliśmy.Co najwyżej można powiedzieć, że ją wprowadzilismy na polskie stadiony
My nie wprowadzamy przyśpiewek innych polskich ekip które jako pierwsze skserowały z zagranicy, więc dlaczego oni mieli by kserować od nas ?

DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
co do HSV na innych stadionach, to raczej poza Slaskiem nikt sie z tym nie wypuszcza, bo troche wstyd bylby.. ktos tam jeszcze chyba probowal ale im nie wyszlo 8)

PS: mowa o polskim podworku.

Ostatnio było to słyszalne na stadionie Górnika Zabrze...
Dziwnym trafem znów Górnik Zabrze. kto się szanuje będzie się szanował. Kto nie... no cóż.
Odpowiedz cytując