South napisał(a):

zasada jest taka, że można pieśni klubowe adaptować na potrzeby lepszego dopingu kadry
co innego między klubami
|
Tak, nie mam nic przeciwko by adoptować na potrzeby reprezentacji.
ToTylkoJa napisał(a):

xero boye? A mało ich jest? Nie chce napinki ani zbędnych dyskusji, ale czy wasze 'Wisła to jest potęga'... to nie czasem trochę przerobione 'Mistrzem Polski jest Legia'?
Czy 'My wierzymy w KKS' to nie czasem pieśń Lechii Gdańsk?
Czy na każdym wyjeździe nie słyszysz 'Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz/nasza xxxxx gra'?
Tak samo jak już prawie wszędzie słyszę 'Moja jedyna miłość'
Dla mnie to głupota. Piosenka klubu 'x' nie powinna być przerabiana przez klub 'y'. W ten sposób kluby nie mają swojego stylu
|
Złe porównanie. To ja użyje poprawnego. Są przyśpiewki które po prostu " nie wypada " kserować, tu nawet xero boye powinni dać sobie siana. Dlaczego ? Cytat pana niżej.
e napisał(a):

hihi
wiesz.. takie Mistrzem Polski jest, czy My wierzymy jest na 80% stadionach a "jestesmy zawsze tam.." jest na kazdym stadionie, a HSV jest specyficzna melodia, kojarzona z Wisla, jedyna w swoim rodzaju - NASZA i dumny jestem z tego ze uzyto ja po raz kolejny na meczu repry 8)
|
Otóż to.
e napisał(a):

co do HSV na innych stadionach, to raczej poza Slaskiem nikt sie z tym nie wypuszcza, bo troche wstyd bylby.. ktos tam jeszcze chyba probowal ale im nie wyszlo 8)
PS: mowa o polskim podworku.
|
Ponoć na nowohuckich osiedlach śpiewa już to po swojemu Hutnik.
!(Z) napisał(a):

HSV nie jest nasza.. tylko HSV..
takie pitolenie o kserach w ogole z dupy wyjęte i służy tylko do zabawy w tenisa stołowego z rywalami.. a po co..
|
W takim razie niech każdy kseruje od każdego. Zasada jest prosta: kto pierwszy ten lepszy.
Pablo84 napisał(a):

|
Czy to znaczy, że HSV jest nasza piosenką? My jej przeciez nie wymyśliliśmy.Co najwyżej można powiedzieć, że ją wprowadzilismy na polskie stadiony
|
My nie wprowadzamy przyśpiewek innych polskich ekip które jako pierwsze skserowały z zagranicy, więc dlaczego oni mieli by kserować od nas ?
DevilMayCry napisał(a):

co do HSV na innych stadionach, to raczej poza Slaskiem nikt sie z tym nie wypuszcza, bo troche wstyd bylby.. ktos tam jeszcze chyba probowal ale im nie wyszlo 8)
PS: mowa o polskim podworku.
Ostatnio było to słyszalne na stadionie Górnika Zabrze...
|
Dziwnym trafem znów Górnik Zabrze. kto się szanuje będzie się szanował. Kto nie... no cóż.