Lemur napisał(a):

Mnie też najbardziej żal Skorży, ale czemu szkoda Ci niektórych kibiców? Przecież część z nich pisze prosto z mostu: "Jaki protest? Przecież my popieramy politykę RN" Gdy będą narastać problemy, pojawią się porażki, pogorszy sytuacja - oni będą mieć, co chcieli i czego bronili. Wiec jeśli czegoś tu żałować, to klubu, że mimo tylu nauczek, ma nadal tak oceniających rzeczywistość kibiców.
|
Szkoda mi kibiców bo mimo tego iż mamy różne poglądy na pewne kwestie to wszyscy kibicujemy Wiśle Kraków i wszyscy mamy na uwadze jej dobro. Nie ma sensu wprowadzać sztucznych podziałów między kibicami. Już raz była taka sytuacja z Frankowskim i nikomu to na dobre nie wyszło. To że ktoś popiera działania RN i widzi w nich jakiś długofalowy plan to gratuluje. Ja go kompletnie nie widze.
Wiem jedno, Rada Nadzorcza ma czuwać nad finansami spółki. Ale każdy kij ma dwa końce. Jeśli się nie zainwestuje w kadre drużyny to efektem tego mogą być olbrzymie straty finansowe z tytułu nie zakwalifikowania się do fazy grupowej PUEFA. I tego trzeba mieć świadomość. Teraz gramy z Barcą ale wszyscy wiedzą że szans na awans nie mamy zadnych.Co będzie gdy Wiśle przyjdzie zagrać o fazę grupową bez 5 podstawowych zawodników, kto ich zastąpi

W chwili obecnej nikt znający realia nie domaga się już transferów typu Nei itp. chodzi raczej o to że my nie mamy nawet ławki rezerwowych na poziomie. Skorża mówi o tym coraz bardziej otwarcie.
Heban ma racje z tym planem. Przygnębiające jest to że każdy odcinek filmu z Egonem zaczyna się od tego że główny strateg wychodzi z więzienia.
Pozdrawiam